ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИЯТ ВИПУСК НА ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ Приключи обучението си в гимназията през учебната 2020 – 2021 година

  • 0
  • 101 преглеждания

В късния следобед на 24 май колективът на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“ изпрати своя двадесет и първи випуск. По традиция за учебното заведение двадесет и шестте зрелостници пристигнаха за своето тържество с мощни автомобили, а един от тях дори с огромен камион. В красивите си и елегантни тоалети те дефилираха пред множеството родители и гости за последния им ден като ученици на гимназията, хорово отброявайки от 1 до 12.

Гости на училището бяха началникът на Регионалното управление на образованието Софийска област Росица Иванова, кметът на общината инж. Алекси Кесяков, Росица Градева-Василева – директор на Дирекция в компанията – майка на учебното заведение „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и др. В Деня на българската азбука, просвета и култура, на Светите братя Кирил и Методий и славянската книжовност водосвет за здравето и успеха на зрелостниците и екипа на училището отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров, който поръси със светената вода абитуриентите.

Випуск 2021 на ЧПГЧО бе приветстван от г-жа Иванова с най-български празник – 24 май. Тя поздрави екипа на училището, който с постиженията на зрелостниците на матурите през миналата година е на първо място сред учебните заведения в Софийска област. Росица Иванова призова младежите да се гордеят с нашата славна история и постиженията ни като народ през вековете. Началникът на РУО връчи поздравителен адрес на директора на ЧПГЧО Николай Кръстев.

Константина Градева-Василева поздрави абитуриентите, които са двадесет и първият випуск в живота на училището от създаването му през 1995 г. – първата езикова гимназия в България, изцяло финансирана от миннодобивното предприятие. Учениците се подготвят от отлични преподаватели, които се доказват като педагози с успехите на своите възпитаници, подчерта г-жа Василева. Предстои Ви живот, изпълнен с емоции и предизвикателства, развитие и покоряване на нови върхове, каза тя на зрелостниците.

Кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков отправи приятелски съвети към младите хора, както и да не забравят, че техните учители са ги подготвили добре за старта в новия им път напред. А техни приятели от училището пожелаха на зрелостниците от Випуск 2021 да няма предизвикателство, което да не могат да преодолеят, сбъдване на мечтите и смело да управляват живота си.

Директорът на училището Николай Кръстев, провокиран от изброяването от 1 до 12 на абитуриентите, в познатия си шеговит и закачлив тон, препоръча на своите възпитаници от дванадесети клас, да броят само до 11, защото им предстоят държавни зрелостни изпити, на които трябва да докажа знанията и правото си, че успешно са приключили и последния 12 клас на родното училище.

Г-н Кръстев приветства всички присъстващи с празничния ден и каза, че подкрепата, която дават на училището компанията и Община Челопеч, са най-силният мотив учениците на ЧПГЧО да продължават да надграждат постигнатите успехи и занапред.

След предаване на училищния символ – знамето, на новите му носители и пазители, тържественото събитие за зрелостниците от Випуск 2021 продължи с преминаване по червената пътека. Всеки от дванадесетокласниците бе удостоен със свитък с традиционните послания в рими, придружен с червена роза. Последваха множество снимки за спомен от вълнуващия ден с родители, близки и приятели, и празничната вечер на абитуриентите.

ПОСЛЕДЕН ЧАС В ДЕТСКАТА ГРАДИНА  За бъдещи първокласници в Пирдоп
Prev Post ПОСЛЕДЕН ЧАС В ДЕТСКАТА ГРАДИНА За бъдещи първокласници в Пирдоп
Абитуриентите празнуваха на бал
Next Post Абитуриентите празнуваха на бал
Related Posts

Leave a Comment: