ДВАДЕСЕТ И ПЕТ НОВИ МОДЕЛИ КОЛИ Показаха в автосалон на открито в Челопеч

  • 0
  • 99 преглеждания

Двадесет и три нови модели автомобили от най-известните и престижни марки от индустрията на четири колела, бяха представени на вниманието на почитателите им от Средногорието в парк „Корминеш“ – с. Челопеч на 29 септември. Пътуващият автосалон, по идея на журналистите от „Прес автоклуб България“, конкурсът „Кола на годината“, който се провежда за двадесет и четвърти път, за първи път обиколи страната, след като тръгна от столицата и бе за кратко в Стара Загора, Казанлък, за да завърши в нашия регион. Това бе и най-дългият поход на нови коли, правено някога у нас. Всички те са предоставени на организаторите от техните официални вносители в страната.

Челопеч е избран за последен етап от проявата, тъй като районът е предизвикателен за компаниите, предлагащи автомобилите, а и общинското ръководство е проявило интерес към автосалона. Освен това, парк „Корминеш“ предлага отлични условия за провеждането на събитието, каза председателят на „Прес автоклуб България“ Борислав Цаков. Целта на идеята е автомобилите да дойдат при хората, а не те да ги разглеждат в автосалон в София, подчерта той. В големите областни центрове, като Пловдив, Бургас, Варна, има автосалони на повечето големи марки на производители на автомобили и там изборът или интересът към определена от тях, е по-лесен.

В обиколката на България „Кола на годината“ от София на 28 септември са тръгнали 29 автомобила, а  на изложението в парк „Корминеш“ бяха показани 25 коли на „Мерцедес“, „Ауди“, БМВ, „Ситроен“, „Дачия“, „Рено“ и др. Всички те бяха с пилоти журналисти от над 30 медии в страната, отразяващи развитието на автомобилната индустрия. Най-добрата кола се оценява по множество критерии в шест категории – еко-автомобили, градски, леки, 4 Х 4, хибридни, и от тях се избира една, която става „Кола на годината“. На открития автосалон в Челопеч почетното централно място бе заела именно „Кола на 2019 година“ – „Пежо 508“. Предстои до началото на 2020 г. да се избере моделът, който отговаря на най-много на изискванията и критериите на конкурса и на почитателите на автомобили у нас.

Най-ниско бюджетната кола на автосалона на колела бе „Дачия Дъстър“, която е най-продавания автомобил у нас. Близо до нея бе разположен и изящен малък кросоувър на „Фолксваген“ – „Т Крос“, чиято цена за потребителите е около 39 000 лв. А най-високо стойностните , показани в Челопеч, бяха „Рейндж Ровър“, „Мерцедес“ и „Лексус“, хибридният „Мазда СХ 30“.

На изложението в парк „Корминеш“ поздрав към присъстващите жители на региона и журналистите от „Прес автоклуб България“, отправиха момичетата от вокална група „Средногорски звън“, с ръководител Невелина Сараджова. А известната журналистка от сп. „Езда“ Екатерина Дончева и нейните колеги проведоха викторина с въпроси за най-известните и предпочитани марки автомобили, присъстващи на автосалона на открито. За вярно отговорилите имаше атрактивни награди, а някои от тях, показали завидни знания за автомобилите, получиха и повече от една. Официалният автосалон на показаните и други марки и модели коли, ще се проведе в София от 12 до 20 октомври.

МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  С интересно начинание за дарение на децата на Копривщица
Prev Post МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД С интересно начинание за дарение на децата на Копривщица
НА ПИСТА „МАЯТА“ - ЧЕЛОПЕЧ  Последен кръг на националния шампионат по автокрос
Next Post НА ПИСТА „МАЯТА“ - ЧЕЛОПЕЧ Последен кръг на националния шампионат по автокрос
Related Posts

Leave a Comment: