„ДЯДОВАТА СЛАВЧОВА УНУКА“ С премиера на самодейците в Златица

  • 0
  • 163 преглеждания

В рамките на културните празници за 2018 на Община Златица, на 11 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, в читалище „Христо Смирненски“ се състоя премиерата на постановката „Дядовата Славчова унука“ по едноименната повест на Тодор Влайков. Постановката е дело на самодейците от театрален състав „Мара Пенкова“. Адаптацията е на Мария Овчарова, сценографията е от Ивелина Делкова, а режисьор на спектакъла е Веселин Рогачев. По музикалното оформление работи Димитър Овчаров, а за художественото осветление се погрижи Иван Иванов.

Постановката се състоя със специалното участие на Женски хор „Златолира“ и Танцова формация „Изгрев“. В ролите на Влайковите герои се превъплътиха Калина Джамбазова - Райка, Николай Кузманов - Ненко, Веселин Рогачев – дядо Славчо, Теодора Орлева – лелка Младенчовица, Росица Власакова - Донка, Петрана Делкова - стрина Джамбазовица, Георги Боянов – дядо Минко и Канстантина Медарова - Тинка.

Екипът на Самодеен театър „Мара Пенкова“ се представи чудесно и зарадва публиката с талант, експресивност и много положителна енергия. Самодейците получиха бурни аплодисменти и цветя от зрителите, които ентусиазирано ги поздравяваха за успеха.

Благодарност към самодейците изказа Нели Михайлова – председател на читалищното настоятелство. Г-жа Михайлова говори и за Деня на Св. Св. Кирил и Методий, който е празник и на читалището. На 11 май се навършиха 129 години от основаването му през 1889 г.

ЗА СВЕТИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ  Водосвет и освещаване на знамената на учебните заведения в Пирдоп
Prev Post ЗА СВЕТИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ Водосвет и освещаване на знамената на учебните заведения в Пирдоп
ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Създава празници по приложно колоездене
Next Post ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Създава празници по приложно колоездене
Related Posts

Leave a Comment: