ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Създава празници по приложно колоездене

  • 0
  • 95 преглеждания

На 11 и 12 май Община Челопеч бе домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца от 10 до 15 години, който бе под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков и се проведе под мотото „Младежта за безопасност на движението“. В състезанието се включиха десет отбора от Берковица, Враца, Силистра, Първомай – с два тима, СУ – Пирдоп с три състава, Трявна и домакините. Главен съдия на шампионата бе Милчо Крумов, а директор на първия кръг – Сашка Вътева от Общинска администрация Челопеч.

Шампионатът премина при отлична организация, като домакините работиха неуморно и усърдно през цялото време на провеждането му. Високо признание за това бе връчването на г-жа Вътева на специалната купа на Съюза на българските автомобилисти – секция „Приложно колоездене“, за нейното съпричастие към първенствата и за създаваните детски празници на приложното колоездене, когато общината е домакин на състезанията.

В оспорваната битка за призовите места, медалите и купите близо петдесет велосипедисти показаха знанията си по Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му, както и уменията си да преодоляват с най-малко наказателни точки препятствията и задължителните елементи на площадката по безопасно движение. В петък – 11 май, се проведе техническата конференция за отборите и решаването от състезателите на индивидуален теоретичен тест по ЗДП и за техническо владеене на велосипеда. В събота – 12 май, бе официалното откриване на шампионата, управлението на състезателния уред на площадката, изпитът за оказване на долекарска помощ от велосипедистите, както и майсторското управление по подготвените от съдиите технически пътеки.

След изпълнението на всички дисциплини, при момчетата на първите две места се наредиха Стелиян Ангелов и Георги Атанасов от Силистра, а трети е Петър Витанов от Берковица, които са, съответно, с 32, 35 и 37 наказателни точки. При момичетата най-добра бе Ралица Каменова от Берковица със 17 точки, следвана от Йордана Тошева от първия отбор на Първомай – 32 наказателни точки. На трето и четвърто място се наредиха състезателките на СУ – Пирдоп Ирина Карапеткова и Николета Стойчева, които са с равен брой от 43 точки. И за определяне на носителката на бронзовото отличие трябваше да решават допълнителен тест по БДП. Спечели го Ирина, а Николета остана четвърта.

Отборно в първия кръг по приложно колоездене златните медали и купата на първенец заслужи отборът на Берковица, следван от първия тим на град Първомай. На трето, четвърто и пето място са трите състава, подготвяни от треньорката Даниела Ганчева от Пирдоп. На шесто място са състезателите на Първомай – втори отбор, следвани от отборите на Челопеч, Враца и Трявна.

Победителите и призьорите до трето място получиха купи, грамоти, медали и предметни награди, а състезателите, наредили се от четвърто до шесто място – грамоти и предметни награди. Голямата награда на кмета инж. Алекси Кесяков – велосипед, заслужи отборът на гр. Враца. Организаторите от Община Челопеч отличиха и треньорите на отборите, както и екипът от СБА, осигурил безпристрастното съдийство на състезанието.

„ДЯДОВАТА СЛАВЧОВА УНУКА“  С премиера на самодейците в Златица
Prev Post „ДЯДОВАТА СЛАВЧОВА УНУКА“ С премиера на самодейците в Златица
ПГТХТ – ПИРДОП  Отвори врати за кандидат-гимназисти
Next Post ПГТХТ – ПИРДОП Отвори врати за кандидат-гимназисти
Related Posts

Leave a Comment: