„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ПОЗДРАВИ ЗА ВЕЛИКДЕН СВОИТЕ ПЕНСИОНЕРИ

  • 0
  • 121 преглеждания

Над 550 бивши служители от региона на Средногорието бяха подкрепени за празниците

„Елаците-Мед“, част от Група ГЕОТЕХМИН, поздрави по случай светлия християнски празник – Великден, своите пенсионери, като предприе поредна доброволна дарителска инициатива.

Над 550 бивши служители на компанията в региона на Средногорието получиха финансова подкрепа. Този проект е продължение на социалната политика и усилията на дружеството, да подпомага своите бивши служители, особено сега в трудните за всички моменти, когато страната е в най-тежката и продължителна здравна криза, заради Covid-19.

Инициативата, станала вече традиция, стартира на 19 април и обхвана всички населени места, където живеят пенсионирани служители на „Елаците-Мед“ и продължи до пълното обхващане на хората. Така пенсионираните служителите получиха помощ в навечерието на един най-обичаните християнски празници.

Предвид ситуацията с Covid-19, доброволците от компанията се грижиха, при строго спазване на всички противоепидемични изисквания, средствата да стигнат до всеки един - „до врата“. Бившите служители на дружеството за пореден път са приятно изненадани от своите колеги, чиято загриженост среща неподправена благодарност.

От името на над 15 пенсионера от с. Челопеч, развълнувана, Велка Радева, председател на Клуба на пенсионерите в общината, благодари: - „Изказваме нашата благодарност към ръководството на предприятието, като им пожелаваме здраве и успехи в професионален и в личен план. За да се получава всичко това, наистина трябва да обичаш хората и да имаш голямо сърце! От съществено значение за нас е и връзката и взаимодействието на ръководството на предприятието с общините в региона и програмите, които се реализират тук“ – споделя тя.

Велка е работила 27 години в изследователска лаборатория и е водила технологични баланси в компанията – от създаването ѝ до пенсионирането си. С гордост казва, че елашките пенсионери са различни, защото те продължават да бъдат част от екипа на дружеството, дори след прекратяване на активния си трудов път, благодарение на грижите, които полага за тях ръководството на „Елаците-Мед“.

„Години наред получаваме поздравителни адреси, определени суми, хранителни продукти за коледните празници, за Великден, за Деня на миньора. Преди 2 години предприятието организира прекрасен празник в Етрополе, но не само за работещите, а и за нас, пенсионерите. 2020 г. беше трудна година за целия свят. Ние отново бяхме обгрижени от ръководството като получихме финансова подкрепа и хранителни продукти. Сега за Великден отново получаваме финансова помощ“, допълва Велка Радева.

„Нито едно предприятие в региона не прави това. Едно голямо благодаря на директора на предприятието“- казва Илиана Каменова от Пирдоп, която е работила 20 години в „Елаците-Мед“, в цех МФЦ, като флотиер. За нея това, което прави ръководството на дружеството е от голяма помощ за пенсионерите. Йордан Димитров от Пирдоп, споделя: „Помощта на предприятието е един много мил и достоен за уважение жест към хората, които са работили и са създали предприятието да бъде това, което е сега“.

С този пореден жест, ръководството на компанията заявява своята политика на грижа към всички свои бивши служители, като им пожелава да бъдат здрави и да се радват на активен и пълноценен живот

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Отбеляза Световния ден на Земята заедно с училищата и детските градини от региона
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Отбеляза Световния ден на Земята заедно с училищата и детските градини от региона
„Аурубис България“   Въведе стандарта The Copper Mark
Next Post „Аурубис България“ Въведе стандарта The Copper Mark
Related Posts

Leave a Comment: