ГАРА КОПРИВЩИЦА Вече е с нов облик

  • 0
  • 141 преглеждания

В първите дни на месец май приключиха ремонтните дейности на гара Копривщица. Днес тя посреща и изпраща пътници с новата си визия. Подновена бе настилката пред самата сграда на гарата и бяха реконструирани три от пероните.

Преди време Дирекция на музеите във възрожденския град постави в чакалнята портрети на известни копривщенци – на Георги Тиханек, дал първият изстрел, възвестил началото на славната Априлска епопея през 1876 година, апостола Георги Бенковски, писателя и революционер Любен Каравелов, Найден Попстоянов - секретар на събранието в Оборище и хилядник на копривщенските въстаници, хаджи Ненчо Палавеев - копривщенският Благодетел, Найден Геров, Димчо Дебелянов, Йоаким Груев и Петко Каравелов.

През месец юни т. г., отново по инициатива на Дирекция на музеите, на челната фасада на сградата бе поставен портретът на Тодор Каблешков – един от първите началник-гара в родната история на железопътния транспорт.

От 29 май е обновено и разписанието на влаковете от и за гара Копривщица. За пристигащите от София и Варна в 00:22 и 04:44 часа няма автобусен превоз от града до гарата. За тръгващият от Копривщица към столицата влак в 05:45 също няма автобусна връзка от града. За  информация на пътуващите със следобедния влак от София, пристигащ на гарата на възрожденския град в 16:09 ч., както и за обратния в 16:10 ч. влак за София, който се движи само в неделя, също няма обществен превоз от града и от гарата. Такъв няма и за последният влак от столицата, който пристига на гара Копривщица в 21:06 ч.

Културният живот в Копривщица се завръща
Prev Post Културният живот в Копривщица се завръща
ЗЛОСТОРНИК/ЦИ  Прекърши/ха младо дръвче от вида Пауловния
Next Post ЗЛОСТОРНИК/ЦИ Прекърши/ха младо дръвче от вида Пауловния
Related Posts

Leave a Comment: