ЗЛОСТОРНИК/ЦИ Прекърши/ха младо дръвче от вида Пауловния

  • 0
  • 145 преглеждания

Преди дни обитатели на многофамилните жилища на бул. „Княз Александър Батенберг“ в гр. Пирдоп над паркинга на града, с огорчение видяха, че една от младите фиданки от вида Пауловния, засадена в тревната площ, е прекършена. Неизвестен злосторник или злосторници, са „вложили“ сила и вероятно преливащата в кръвта им енергия от пресищане с алкохол, върху още неукрепналото стъбло.

Няколко такива дръвчета, които имат широки и листа и растат на високо, бяха засадени в централната градска част на Пирдоп по инициатива на местни общественици в дните на Седмицата на гората през 2018 година. Живеещите близо до тях поеха грижата да ги поливат в горещите летни дни, за да се прихванат в новата среда и да красят околността. И тъкмо фиданките започнаха да се развиват добре, когато безсъвестни наши съвременници, които едва ли някога са правили подобно добро дело, посегнаха на едно от тях. Защо?

Какво кара тези, вероятно млади хора, които огласят с виковете си почти до изгрева на слънцето центъра на Пирдоп, след посещения в близките заведения, да рушат? Може да се предполага, че заедно с тях е имало и други, които милеят за местната природа – те пък защо не са им попречили?

Въпроси, на които обществото трудно може да даде отговор, макар следите от злодеянието да са видими от всички.

ГАРА КОПРИВЩИЦА   Вече е с нов облик
Prev Post ГАРА КОПРИВЩИЦА Вече е с нов облик
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“  Приеха двадесет и девет студенти и ученици на стаж
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“ Приеха двадесет и девет студенти и ученици на стаж
Related Posts

Leave a Comment: