„ГЕОТЕХМИН“ ООД Подкрепи достойни българи с каузи в полза на нуждаещи се сънародници

  • 0
  • 118 преглеждания

За деветнадесети път на специална церемония, проведена на 25януари 2022 г., в. „24 часа“ обяви кои са „Достойните българи“ – наши сънародници с големи сърца, помагали на бедстващи и страдащи, борили се за добри каузи и са спасявали човешки живот. За поредна година Геотехмин ООД подкрепи инициативата, разказала на обществото истории на хора, с които всеки българин може да се гордее, съобщиха на своята страница в Интернет от дружеството. Изпълнителният директор на компанията Доминик Хамерс е връчил наградата на организацията „Ангели за България“. Мисията ѝ е българи, живеещи в чужбина, да помагат на сънародници в нужда в родината им.

„За мен е чест да връча наградата на „Ангели за България“. Дейността на тази организация показва, че за доброто няма държавни граници. Българи, живеещи в чужбина, помагат на сънародници в родината и показват, че я носят сърцата си. Продължавайте да подкрепяте различни каузи за България“, е казал г-н Хамерс по време на връчването на наградата на Милена Тончева – финансов директор на неправителствената организация.

От „Ангели за България“ са помогнали на над 4000 души, събрали са дарения в размер на над 200 000 лв. от сънародници, живеещи в различни страни по света, изградили са 28 детски къта в болници у нас. „Над 2 млн. са българите в чужбина и всички те милеят за България и  искат да видят нашите баби и дядовци с по-добри старини, а всички деца да имат по-добро бъдеще. Благодаря от името на българите в чужбина!“, е заявила г-жа Тончева.

На събитието са присъствали премиерите на Република България и на Република Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Те са наградили пожарникаря Давид Гълъбов, който за втори път печели приза от инициативата „Достойните българи“. Първия път е отличен за участието си в гасенето на пожарите в Северна Македония преди 4 години, а сега, защото през декември 2021 г. мина през огъня и спаси новородени бебета от апартамент в Благоевград.

Премиерът на България е връчил наградите на златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които станаха олимпийски шампионки, на техни треньори и на президента на федерацията по художествена гимнастика. Г-н Петков е дал призовете и на двама четвъртокласници, спечелили и дарили финансови средства на майка, чийто син има двигателни проблеми.

УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ   Проведе работни срещи в общините Златица и Челопеч
Prev Post УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ Проведе работни срещи в общините Златица и Челопеч
Next Post ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ С благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта”
Related Posts