Грамоти за човеколюбие получиха от БЧК „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“

  • 0
  • 92 преглеждания

Българският Червен кръст удостои с грамоти за проявено човеколюбие и съпричастност, към своята кауза, „Геотехмин“ ООД и „Елаците-Мед“ АД. Това стана на заседание на Националния съвет на организацията, което се проведе на 19 юни в София.

Акад. Христо Григоров, председател на Националния съвет на БЧК, връчи почетните грамоти за направените дарения. Той благодари за дългосрочното партньорство с Група ГЕОТЕХМИН и специално за подкрепата, оказана от двете компании, по време на пандемията.

„Група ГЕОТЕХМИН е дългогодишен партньор на Българския червен кръст и ние винаги сме се опитвали да помогнем там, където има нужда. Желанието, да направим дарение по време на пандемията, възникна спонтанно. За нас това е знак на солидарност към другите, но и най-вече въпрос на граждански дълг. Ние сме удовлетворени, че чрез нашите дарения БЧК е помогнал на медицински заведения и уязвими групи хора в страната“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД, който получи почетната грамота от името на дружеството.

Отличието на „Елаците-Мед“ АД бе връчено на инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“. Той благодари на акад. Григоров за партньорството и за усилията на организацията да бъде в помощ на нуждаещите се. Инж. Найденов отбеляза, че за компанията дарителството е въпрос на чест и отговорност към обществото.

На събитието присъстваха ръководители на областните организации на БЧК в страната. То се състоя при стриктно спазване на всички изисквания и предписания, дадени от здравните специалисти при организиране на подобни прояви.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НА ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“   Изведоха училището си на първо място в Софийска област
Prev Post ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НА ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ Изведоха училището си на първо място в Софийска област
ПЕТИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ:  Наградата и отличието са за всички
Next Post ПЕТИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ: Наградата и отличието са за всички
Related Posts

Leave a Comment: