ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НА ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ Изведоха училището си на първо място в Софийска област

  • 0
  • 67 преглеждания

На 30 юни Община Челопеч бе завладяна от слънце, много емоции и приповдигнато настроение. Випуск 2020 на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“ празнува завършването на своето средно образование. Вълнуващите мигове на зрелостниците започнаха на площад „Освобождение“ в селото със специални фотосесии за младите хора, техните родители и приятели.

Към 18 часа абитуриентите се появиха в елегантните си тоалети на поляната в парк „Корминеш“ за церемонията по връчването на дипломите и наградите, с които се удостояват най-добрите сред тях. Гости на събитието бяха кметът на общината инж. Алекси Кесяков със съпругата си Адриана Кесякова, изпълнителният директор на компанията – собственик на езиковата гимназия д-р инж. Илия Гърков, родители и десетки близки на дванадесетокласниците.

Празникът на зрелостта започна с водосвет за здраве и бъдещи успехи на завършилите своето средно образование гимназисти, отслужен от отец хаджи Недко Бръмбаров. Кметът инж. Алекси Кесяков и д-р инж. Илия Гърков поздравиха „по-различния Випуск на 2020 година“ и виновници за тържеството, пожелавайки им сили и упоритост, успехи и нови завоевания в бъдещия път. Честта да постави начало на празничното събитие се падна на отличника на випуска Цветина Георгиева. Тя бе удостоена от инж. Кесяков с почетен плакет на Община Челопеч. Инж. Кесяков поздрави екипа на гимназията, която е на първо място в Софийска област от зрелостните изпити. С двадесет и три отлични оценки на 16 от 26-те възпитаници на училището, от които 7 с отлични резултати и на двете матури, те нареждат ЧПГЧО далеч пред второто по успех средно училище в областта.

Малко след това, на Цветина Георгиева се наложи за втори път да се яви на сцената, като първа от шестте възпитаника на гимназията, които се удостояват от ръководството на компанията – майка „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ с плакети и парични награди. Връчи ги на зрелостниците изпълнителният директор д-р инж. Илия Гърков, а заедно с инж. Алекси Кесяков и директора на ЧПГЧО Николай Кръстев и дипломите на завършилите дванадесети клас ученици.

По традиция всички бяха приветствани от своите приятели от следващите класове на гимназията с римувани послания и пожелания. Сърдечни благодарствени стихове в специални свитъци и червени рози имаше и за преподавателите в училището. Мнозина от абитуриентите поднесоха букети с цветя на класните си ръководители – Димитринка Арнаудова и Анастасия Димитрова. На края на церемонията директорът г-н Кръстев благодари на своите възпитаници и техните близки, за присъствието им на последния урок в присъствена форма на гимназията. „Това сме ние – интелигентни, красиви млади хора, които в организирания си хаос създаваме само хубави неща“, каза той. И пожела попътен вятър, успехи и положителни емоции на Випуск 2020, показал, че може да преодолява всякакви препятствия, на които ги подлага днешният ден.

Поздравление към съучениците си и своите учители поднесоха зрелостничките Цветина Георгиева и Ева Панкова. На Цветина се наложи и да закрие тържеството по връчването на зрелостните свидетелства на випуска. По решение на педагогическия съвет на ЧПГЧО, на когото, по думите на г-н Кръстев, тя „не е дала възможност за избор“, единодушно е определена да получи традиционната награда на семейство Иван и Маргарита Данчеви от с. Челопеч. Грамотата и паричната премия бяха връчени на отличника на гимназията от Маргарита Данчева-Василева, за високите резултати на Цветина, показани във всичките години на обучение в елитното училище.

Празникът на зрелостта на Випуск 2020 на ЧПГЧО продължи с поздравления от родители и приятели за абитуриентите, много настроение и танци на техния бал.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”   Дарява средствата за Семейния си празник за подкрепа на образованието в Златица и Пирдоп
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Дарява средствата за Семейния си празник за подкрепа на образованието в Златица и Пирдоп
Грамоти за човеколюбие получиха от БЧК „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“
Next Post Грамоти за човеколюбие получиха от БЧК „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“
Related Posts

Leave a Comment: