ГРУПА ГЕОТЕХМИН Продължава инициативата „Нашето зелено утре“ на четири дружества и в останалите общини-партньори

  • 0
  • 109 преглеждания

Ученици и общински служители засаждат над 100 дръвчета в Копривщица

На 22 октомври, в Копривщица, бе даден пореден старт на .проекта „Нашето зелено утре“, част от благотворителната програма „Българските добродетели“ на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН. „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД дариха средствата за закупуване на фиданки по програма на Община Копривщица за залесяване и озеленяване на общински площи.

Инициативата получи широка подкрепа сред общността на града-музей и в нея се включиха служителите от общинската администрация и Общинското предприятие „Копривщица“, стопанисващо общинската гора, и ученици от СУ „Любен Каравелов“. В северната част на входа в Копривщица, на определено от общината място, бяха залесени първите дръвчета от закупените над 100 нови фиданки от видовете – японска вишна, хималайска бреза, дантелена бреза и декоративна ябълка.

Дейностите продължиха през целия ден, като през следващите дни, те ще продължат и на други терени, определени от общинското ръководство – в градинката около СУ „Любен Каравелов“ и южния край на града - пред сградата на бившия Приборостроителен завод.

В инициативата се включи и кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова, която даваше ценни съвети на участниците в залесяването, за да вървят по план всички подготвителни дейности преди същинското засаждане.

Г-жа Дюлгярова благодари на дарителите за подкрепата, оказана на града, за закупуването на дървесните видове, с които обликът му ще радва още повече идващите туристи с красива природа. Тя изрази надежда ползотворното сътрудничество да продължи и в бъдеще.
В същия ден екип на „Елаците-Мед“ започва подготовката на терените, определени за засаждане на фиданки и в Община Мирково, където през следващата седмица, ще се пристъпи и към същинското засаждане. Залесяването продължава поетапно в Челопеч и Пирдоп.

Благодарност и уважение за Вашия труд
Prev Post Благодарност и уважение за Вашия труд
120 ГОДИНИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА” СЕЛО ЧАВДАР
Next Post 120 ГОДИНИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА” СЕЛО ЧАВДАР
Related Posts

Leave a Comment: