ХИЛЯДА БРОЯ Вестник „Регион“ Честито, читатели и приятели!

  • 0
  • 113 преглеждания


Как лети Времето. Ден след ден – годината си отива, почти не остава път до края ѝ. Така преминаха покрай нас и тези двадесет вече лета, в които сме заедно – ние, от вестник „Регион“, и всички Вие, които всеки вторник го държите в ръцете си. Да не забравя и приятелите! Закръглихме 1000 издадени броя. Не ми е лесно да преценя малко ли са, много ли са. Но едно е ясно – стигнахме ги толкова, и продължаваме.

Юбилеят ме връща назад и ме принуждава да се разровя в паметта си – как започнахме? Трудно! Не че и сега е лесно, защото новините са порой, който те залива всекидневно. Започнахме с една идея и огромното желание да дадем на жадните за информация наши съвременници – млади и по-възрастни, онова, което най-много искат да виждат около себе си (и четат!) – за доброто, красивото, миналото, бъдещето, за всичко. Помогнаха ни съмишленици, някои от които и сега са заедно с нас – ТВ „Биско“ и инж. Евгени Гацински, Дамян Ненов и „Олопласт“, „Полистрой 21“ и инж. Петър Чобанов, общините в Средногорието, Иван Иванов и „Строител“, Богдан Иванов и „Бонита 66“, и другият – инж. Иван Г. Иванов и „МП Металпласт“, големите компании „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците-Мед“( моля за извинение, ако съм пропуснал някого), а най-вече – читателите. Тези, които бързаха да разтворят страниците на „Регион“ и да видят къде какво се е случило. Благодарност за подкрепата им! Без тях нямаше да успяваме!

За екипа ни – моя милост, Димитър Нешков, Марияна Панчева-Цоловска, Росица Чернева, Стефка Горгорова, и всички, които през тези две десетилетия бяха заедно с нас – Димитър Добрев, Диана Петрова, Цанка Николова. За Димитър Кънев и Тодор Стаменов – на двамата вечна им памет!, с актуалните карикатури, това бе огромна отговорност. Професионализъм, който се доказваше с всеки написан ред и всяка фотография. И определено, сме добре сработен екип, както ще прочетете в другите материали на членовете на редакционната колегия, мислим и вървим заедно и в една посока.

Трябва да кажа и това, че за нас в. „Регион“ е, и продължава да бъде, школа за развитие и личностно израстване. Нещо, което не се среща често, но случи ли ти се, ти дава импулс и стремеж за постигане на нови висини! Доказателство за това са увеличаващите се наши абонати – в Средногорието, в София, Варна, Пловдив, Бургас, Етрополе, а преди време и в Стара Загора, Сапарева баня, Ямбол, Велико Търново. Няма да забравя един случай, който ме впечатли – в читалня на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ млада дама старателно и внимателно разгръща вестник „Регион“. По едно време излезе да отдъхне и се приближих до нея. Беше тогава, когато нямаше маски и задължителни дистанции. Попитах какво я интересува от изданието ни. И тя отговори – подготвяла изследване за националните събори на народното творчество в Копривщица, а само във „Регион“ намирала подробна и обилна информация по темата. Често си припомням и за писмото на една друга наша читателка. Откакто ни станала абонат, вече не ѝ се налагало да ходи по съседните общини – всичко онова, което търсела, научавала от страниците на вестника. Благодарим за такава висока оценка на Негово Величество читателят!

Ето, заради подобни приятни и задължаващи!, думи, ми се иска да се присъединя към пожеланията, които отправи към екипа ни изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт – дръзновение, професионализъм и хъс за още 1000 броя занапред.

Дай, Боже! Дано!

Честит юбилеен брой, читатели, приятели и спомоществователи на „Регион – Вестникът на Средногорието!“

д-р Иван Иванов

В ЗЛАТИЦА  Залесиха още 76 дръвчета
Prev Post В ЗЛАТИЦА Залесиха още 76 дръвчета
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ВЕСТНИК РЕГИОН
Next Post ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ВЕСТНИК РЕГИОН
Related Posts

Leave a Comment: