ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА Честваха 25 години на своята организация

  • 0
  • 122 преглеждания

Организацията на инвалидите в гр. Златица отбеляза с тържество на 17 март, на което присъстваха значителна част от членовете й, 25-годишнината от създаването си. На празника, състоял се в ресторант „Средногорие в града, гости на хората с увреждания бяха кметът на общината инж. Магдалена Иванова, председателят на ОбС Асен Плахов, кметовете на кметствата в с. Църквище и Карлиево Стоянка Петрова и Нено Миндилов, Гергана Тодорова и Анка Шопова от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, главният редактор на сп. „Кураж“ – Петя Митева, представител и на Съюза на инвалидите в България, председатели на сродни организации от гр. Пирдоп, Копривщица и Челопеч и др.

Тържеството бе открито от председателя на УС на дружеството на инвалидите Петранка Цакова, която подчерта, че само 15 след учредяването на Съюза на инвалидите в България, в гр. Златица, по инициатива на Никола Ковачев, е сформиран инициативен комитет и е проведено учредително събрание на дружеството в града. Това става на 17 март 1991 г., с участието на 19 граждани с различни степени на увреждания. За председател е избран и бе на тържеството Георги Величков Иванов. За касиер е гласувано доверие на Цветана Цачева. По-късно се образува дружеството на инвалидите, което след време прераства в Общинска организация на хората с увреждания и става член на Съюза на инвалидите – Златица. По повод на юбилея и за здравето на всички членове и гости, присъстващи на празника, г-жа Цакова вдигна тост.

Приветствия и поздравителни адреси към юбилярите бяха поднесени от Асен Плахов, Анка Шопова от името на изпълнителния директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Анна Нейкова – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Пирдоп, Ненко Кърпаров от дружеството на пенсионерите „Златина“ – Златица, както и председателите на сродните организации в Пирдоп, Копривщица и Челопеч, от ОбО на БСП - Златица, придружен с дарение на сума, за подпомагане на дейността на хората с увреждания и др.

Кметът на общината инж. Магдалена Иванова връчи на Петранка Цакова освен поздравителен адрес и специален подарък – албум, в който да се съхранява историята на организацията. Той е със отделни сектори, където да се записват готварски рецепти и влагат фотографии от срещите и инициативите, които инвалидите провеждат през годините, за да не се забравят. Петя Митева поднесе на домакините и официалните гости на тържеството по един брой от издание на екипа на сп. „Кураж“.  

Гжа Цакова връчи юбилейни грамоти на заслужили и активни членове на организацията, дарители и съпричастни към тяхната съдба, между които на първия председател Георги Величков, на Борис Гечев, Стоянка Балова и др.       

За доброто настроение на празнуващите по време на тържествения обяд се погрижи диджей Петя. С песни поздравиха юбилярите дуетът Кремена Желязкова и д-р Димитър Стоянов.  

ШОТОКАН КАРАТЕ ДО  Впечатляващи успехи на клуб „Френдшип“ – Пирдоп
Prev Post ШОТОКАН КАРАТЕ ДО Впечатляващи успехи на клуб „Френдшип“ – Пирдоп
МИРКОВЧАНИ Започнаха пролетния сезон с победа
Next Post МИРКОВЧАНИ Започнаха пролетния сезон с победа
Related Posts

Leave a Comment: