Храмът в Копривщица чества патронен празник

  • 0
  • 116 преглеждания

Старата църква в Копривщица – „Свето Успение Богородично“, отбеляза на 15 август своя храмов празник. Стотици бяха миряните, които дойдоха да се поклонят на светицата, да поднесат цветя пред иконата й, за си запалят свещи  и да се помолят за здраве на себе си и своите близки.

Църковните настоятели д-р Екатерина Ослекова и Ани Стоичкова и Лиляна Атанасова украсиха църковните двери с  венци, изработени от тях. Тържествената Света литургия и благодарственият молебен бяха отслужени от отец Богомил Читалов и сина му дякон Георги, които извършиха и водосвет и благословиха обредните гозби – житото, питките и курбана.

На този ден по традиция се приготвят курбани в църковния двор, който се раздава на благоденствие и берекет. Майстори бяха  Елена Чумпова, Магдалена Ангелова, Весела Палавеева, Лала Башулкова, Ганка Самодивекова, Невена Васева, Елка Джоголанова, Цветелина Янкова, Надежда Герданова, Донка Николова, Евгени Дойчев, Тодор Йончев, Димитър Ананиев от гр. Стрелча, Владо и Спас от родното село на отец Богомил – Три водици, и техни приятели от столицата.

Във вечерните часове на историческия площад копривщенци и гости на града се насладиха на богата музикална програма и играха с удоволствие български кръшни хора.

С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД”   В Община Чавдар откриха ловен дом
Prev Post С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” В Община Чавдар откриха ловен дом
В ПИРДОП  Деца и възрастни се поклониха на Божията Майка
Next Post В ПИРДОП Деца и възрастни се поклониха на Божията Майка
Related Posts

Leave a Comment: