ХУДОЖНИКЪТ АСЕН ВЕЛИКОВ Направи фотосесии в Копривщица

  • 0
  • 255 преглеждания

На 10 и 18 август художникът Асен Великов направи фотосесии във възрожденска Копривщица. Вече познат на повечето копривщенци, фотографът сподели, че все още преоткрива места във възрожденския град, които го пленяват с уникалната си архитектура. Съвсем наскоро той публикува и новите си снимки с момичета с народни носии, заснети в Копривщица. „Българката е красива и има невероятно излъчване, затова обичам да  я снимам“, – споделя той.

Асен Великов е известен със своята любов към българското, което преоткрива всеки път. Не веднъж той гостува на децата от възрожденското училище „Аз съм българче!“ – летни лагери, които се организират от няколко години в Копривщица от Пепа Чавдарова  и семейството й. На малките българчета той с удоволствие показва красотата на родната шевица и народна носия.

Фотографът започва да снима през 1982 година като студент и така осъществява детската си мечта. Първоначално запечтава с фотоапарата си пейзажи. Снима всичко около себе си. От няколко години се запалва по фолклорните мотиви, портрети на българи с народни носии, както и на традиционни обичаи и ритуали.

Денят на миньора беше отбелязан с тържествен молебен за здраве
Prev Post Денят на миньора беше отбелязан с тържествен молебен за здраве
„Елаците-Мед“ поздрави пенсионираните си служители за Деня на миньора
Next Post „Елаците-Мед“ поздрави пенсионираните си служители за Деня на миньора
Related Posts

Leave a Comment: