И В СЕЛО ПЕТРИЧ Отбелязаха Бабинден

  • 0
  • 111 преглеждания

На 21 януари в клуба на пенсионера в село Петрич, Община Златица, по стара традиция ръководствата на кметството, Пенсионерски клуб „Искра” и Народно читалище „Оборище”, организираха отбелязването на Бабинден. Събитието беше уважено от кмета Николай Лилов, читалищни дейци и членове на организацията на хората от третата възраст в селото.

Специален гост на празника беше местният личен лекар, обслужващ жителите на село Петрич д-р Кирил Цветков, както и много баби. При голям интерес от страна на петричани, празникът премина в приятна атмосфера и добро настроение до късно след обяда.

През 2018 година в село Петрич няма родени бебета, но на празника бяха поканени бабите на новородените внучета, чийто семейства са от село Петрич – Надка Ангелова и Йордана Бербатова, които се радват на щастливи внуци и правнуци. На най-новата баба в Петрич Надка Ангелова се падна честа да спази старата традиция и поля при измиването на ръцете на доктор Кирил Цветков. Древното тайнство тя извърши под плодно дръвче. Той получи и специални подаръци.

Поздрави отправи кметът Николай Лилов. Библиотекарят Ненка Узунова прочете информация за Деня на родилната помощ, а самодейката Йорданка Ненова рецитира стихотворение. На двете деца, момченцето Антоан и момиченцето Станислава, също бяха дарени подаръци, които получиха техните баби, тъй като те не присъстваха на празника поради лошото време и грипната епидемия.

В ОБЩИНА АНТОН  Бебе на четиридесет дни на празника за Бабинден
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Бебе на четиридесет дни на празника за Бабинден
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Първи отбелязаха Деня родилната помощ
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Първи отбелязаха Деня родилната помощ
Related Posts

Leave a Comment: