ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Стартира шестото и седмото обучение по програма BASE

  • 0
  • 90 преглеждания

На 21 октомври в София, Аулата на Биологически факултет на  СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе официалното откриване на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE).

През следващите 12 седмици, всяка сряда – 36 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своя бизнес. Проектът е инициатива на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Десислава Чалъмова, Директор „Бизнес развитие“, на клъстера приветства участниците в обучението, запозна ги с правилата с правилата, по които ще премине подготовката, и сподели опита на Индустриален клъстер „Средногорие“ с програмата до сега. „По време на обучението ще Ви представим и запознаем с български успели предприемачи, които ще споделят своите успехи, радости и неволи. Черпете опит от тях и дерзайте!“, каза Десислава Чалъмова.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция „Какво е предприемачество“ на Кирил Петков, управител на „ПроВиотик“ АД – българска фирма, която успява да се реализира успешно на американския, европейския и азиатския пазар, чрез създаване на иновативни био продукти в координация с български и световни учени. „Успехът има много лица, особено когато успяваш тук и сега, и правиш всичко това с лекота. За мен истинския бизнес е такъв, който може да направи услуга или продукт, които могат да са конкурентни на световни пазари. По друг начин казано – да бият конкуренцията, която е от други страни!“ - сподели г-н Петков пред участниците.

Целта на проекта е да помогне на участниците с бизнес умения и да представи пред тях възможностите за развитие на предприемачеството. В края на обучението жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи.

Само ден по-късно – на 22 октомври, Програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ стартира и в Община Елин Пелин. И тук тридесет и шест души ще се обучават да развиват и осъществяват свноите идеи за личен бизнес. Кметът на общината доц. д-р инж. Ивайло Симеонов изрази задоволство от провеждането на заниманията и призова участниците да реализират идеите си в района. Кметовете на гара Елин пелин Вяра Вучкова и на с. Нови хан Александър Стоичков подкрепиха обучението. Първа лекция пред участниците изнесе изпълнителният директор на Индустриален клъстер „Средногорие“ инж. Николай Минков.

ХУДОЖНИКЪТ БОЖИДАР РАЙКОВ ОТ СЕЛО АНТОН
Prev Post ХУДОЖНИКЪТ БОЖИДАР РАЙКОВ ОТ СЕЛО АНТОН
Фотопленер на индивидуален принцип в Средногорието  „Аурубис България“ и общините Златица, Пирдоп и Антон канят любителите на фотографията на поредното предизвикателство
Next Post Фотопленер на индивидуален принцип в Средногорието „Аурубис България“ и общините Златица, Пирдоп и Антон канят любителите на фотографията на поредното предизвикателство
Related Posts

Leave a Comment: