ИНТЕРАКТОРИТЕ ОТ ЗЛАТИЦА Проведоха благотворителна вечер

  • 0
  • 93 преглеждания

На 5 декември членовете на Интеракт клуба при СУ “Св. Паисий Хилендарски” – Златица, с ръководител зам.-директорът на учебното заведение Кина Буюклиева, проведоха в малката зала на читалище “Христо Смирненски” благотворителна вечер на тема „Грижа чрез изкуството”, която премина под надслова “Ако можех да имам...”.

Съпричастни към инициативата на младежите станаха директорът на училището Нели Стефанова, Ани Шопова и Радина Копринкова от “Дънди Прешъс Металс Челопеч”, председателят на читалищното настоятелство Нели Михайлова, ръководителят на “Марчинг бенд” Тодор Цачев, педагози, ученици, граждани. Специално за тях бе “отворено” малкото магазинче на Шарлот (Илияна Нешкова), което продава надежда. На рафтовете на нейното магазинче се намираха интересни неща, които тя представяше на публиката – еднокрак оловен войник, тромпет, книги с поетични откровения, стара грамофонна плоча, които оживявайки, й помагаха непринудено да променя живота и средата около себе си. Членове на Интеракт клуба и възпитаници на гимназията – Калоян с китара, Ния, Жаклин, Александра и Гергана, със своите музикални изпълнения и песни, допринесоха за чудесното настроение, завладяло присъстващите в залата. Гост-изпълнител в ролята на оловния войник бе Кристиян Христов.

Чрез музикални етюди и стихове интеракторите успяха да докоснат сърцата на гостите си. И ги предизвикаха да бъдат съпричастни, помагащи и благородни хора. От продадените картини и други предмети бе събрана сума от 700 лв., която ще послужи за осигуряване на допълнителна подкрепа за деца със специални образователни потребности.

Младежите и девойките изразиха своята благодарност към приятелите си, уважили благотворителната вечер, за да се насладят на вълшебните музикални, артистични и певчески изпълнения на участниците и да помогнат за тяхната инициатива. Поздравления към инициаторите на проявата отправи директорът на училището Нели Стефанова, която сподели, че доброто в сърцата им ще дари надежда на техни съученици. Вечерта “Грижа чрез изкуството” завърши с пожелания за радостни мигове и настроение през наближаващите коледни и новогодишни празници.

КОНКУРС ЗА 240-ГОДИШНИНАТА НА ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА В ЗЛАТИЦА
Prev Post КОНКУРС ЗА 240-ГОДИШНИНАТА НА ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА В ЗЛАТИЦА
В ХРАМА НА СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ  Тържествена служба за Никулден
Next Post В ХРАМА НА СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Тържествена служба за Никулден
Related Posts

Leave a Comment: