КЪСМЕТЛИЯ ОТ ВАКАРЕЛ Дари наградата си на пострадали от пожар

  • 0
  • 112 преглеждания

На 27 февруари страшна новина тръгна рано сутринта из Копривщица. Пожар беше изпепелил покривната конструкция и част от втория етаж на дома на семейство от възрожденския град. Веднага граждани и  общественици, с подкрепата на ръководството на общината подеха благотворителна акция за събиране на средства в помощ на своите съграждани.

Общинските съветници, по искане на  пострадалото семейство, даде съгласие за отпускане на помощ в размер на 40 куб. м. объл дървен материал. На 3 март от трибуната Мавзолея на Априлци Кунка Неделева отправи апел за присъединяване към благотворителната акция към копривщенци и гостите на града. И в края на тържеството към кутията, в която се събираха средствата, се отправиха мнозина. Кутии за дарения са поставени в някои търговски обекти във възрожденския град.

Акцията продължи и на 7 март – Тодоровден. В проведената томбола една от големите награди, осигурена от Общинско предприятие „Копривщица“ бе 2 куб. м. дървени трупи. Късметлията бе Евлоги Костадинов Китов от Вакарел. Той обяви, че дарява наградата си за пострадалото копривщенско семейство и бе поздравен за благородния си жест от мнозина. Благотворителна акция за събиране на средства за пострадалото семейство показа, че и днес в Копривщица е жив възрожденския дух на дедите ни.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“  Спечели награда с проект за защита на костенурките
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“ Спечели награда с проект за защита на костенурките
ДЕЦА ОТ СРЕДНОГОРИЕТО   С мартенички за всички в „Аурубис България“
Next Post ДЕЦА ОТ СРЕДНОГОРИЕТО С мартенички за всички в „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: