КМЕТЪТ НА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ С награда за партньорство от БТС

  • 0
  • 83 преглеждания

Отминалата вече 2019 г. се оказа една от най-богатите на награди за инж. Алекси Кесяков и Община Челопеч. След престижните отличия за фестивален туризъм и от Съюза на българските учители, които получи в навечерието на Коледните празници, на 13 декември инж. Кесяков прие още една награда – специален плакет на Централния съвет на Българския туристически съюз, с който той се удостоява за партньорството на местната власт с ТД „Мургана“.

Веднага след тържеството за излъчване на Спортист на 2019 година на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков замина за столицата, за да участва в церемонията. Тя се състоя в залата на Дома на културата „Средец“ в София, и се провежда за пети пореден път, съобщиха участвали в събитието.

Изборът за връчване на отличието на кмета на Община Челопеч на ръководството на БТС не е случаен. През лятото на 2019 г., по време на инспекция за категоризация на хижа „Мургана“, проверяващите от ЦС на Съюза били приятно изненадани от провеждащата в същия ден акция за обновление на планинския дом на членове на челопешкото туристическо дружество, сред които с работни дрехи и активно участващ в дейностите бил инж. Кесяков. При проведения разговор с председателя на ТД „Мургана“ Кръстьо Вътев и членове управителния съвет на дружеството, инспектиращите научили, че общината и кметът инж. Алекси Кесяков постоянно подпомагат и съдействат при необходимост за ремонтни или обновителни дейности на хижата и организираните прояви от туристите.

На церемонията в София награди са получили още алпинистът Атанас Скатов, покорил единадесет осемхилядници, Областната администрация – Враца, за провеждането на националния поход „По пътя на Ботевата чета“, фирма „Оргахим“ за партньорство на бизнеса на туристически прояви, ТД – Варна и др.

Няколко дни по-късно – на 21 декември, в София, по време на връчването на годишните си награди, ръководството на Автомобилната федерация на България удостои инж. Алекси Кесяков с грамота за заслугите му в развитието на автомобилния спорт в България през 2019 г. Признанието е потвърждение за успехите на Община Челопеч като водеща туристическа и събитийна дестинация в страната.

В СЕЛО ДУШАНЦИ  Очакван гост раздава подаръци
Prev Post В СЕЛО ДУШАНЦИ Очакван гост раздава подаръци
Коледно настроение в „Елаците-Мед“
Next Post Коледно настроение в „Елаците-Мед“
Related Posts

Leave a Comment: