Коледно настроение в „Елаците-Мед“

  • 0
  • 109 преглеждания

Възпитаници на ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ от гр. Златица сурвакаха мениджърския състав на „Елаците-Мед“ АД за здраве и успех през Новата 2020 година.

Посещението в компанията на 17 декември бе свързано с традицията „Коледуване“, с която се пожелава здраве, берекет и благополучие. Малките коледари благодариха за грижите, положени от дружеството през годината за тях с коледни стихове, песни и наричания. Изпълнителният директор на дружеството инж. Драгомир Драганов благодари на децата за внесеното настроение  сред колектива на дружеството и ги зарадва с подаръци.

Същия ден децата от подготвителна група „Мечо Пух“ на педагозите Нели Божинова и Нели Рашкова, и помощник възпитател Йорданка Христова от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ – Златица пресъздадоха народния обичай Бъдни вечер пред родителите си на 17 декември, а техни гости на бяха кметът инж. Стоян Генов и председателят на ОбС инж. Любомир Цветков.

В зала „Мария Джамярова“ на детското заведение обстановката бе както по времето на Рождество Христово – в малка ясла със сено бе Младенецът, а наблизо до него бе разположена наредената паралия, на която в миналото предците ни са посрещали появата на малкия Иисус.

Тържеството започна с песен на английски език, изпълнена от учениците на педагога Меглена Джежова. След това, под ръководството на хореографа Събина Делова, децата изиграха и народно хоро. Последва възстановката на народната традиция.

В приветствието си към децата и техните ръководители, инж. Стоян Генов попита малките фолклористи какви ястия се слагат на трапезата в навечерието на Рождество и получи правилния отговор – нечетен брой само постни – плодове, ошав, сърми и чушки, питка с паричка за късмет. Поздравление към домакините отправи и инж. Любомир Цветков.

Гостите поднесоха подаръци и лакомства на децата и пожелаха колективът на детското заведение и родителите да посрещнат празниците с добро настроение и да се радват на здрава и щастлива Нова година.

КМЕТЪТ НА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ  С награда за партньорство от БТС
Prev Post КМЕТЪТ НА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ С награда за партньорство от БТС
В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ – ЗЛАТИЦА  Бъдни вечер пред родители
Next Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ – ЗЛАТИЦА Бъдни вечер пред родители
Related Posts

Leave a Comment: