КОМИСИЯТА ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ – КОПРИВЩИЦА

  • 0
  • 107 преглеждания

Награди ученици от СУ „Любен Каравелов“ от конкурс

Седмица преди Деня на християнското семейство, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в гр. Копривщица, обяви конкурс, който премина под мотото „Моето семейство е моята крепост“. В него се включиха учениците от 1 до 12 клас на СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град, чийто творения бяха табла и рисунки.

На 22 ноември се състоя церемонията по награждаване на най-добрите произведения. Инж. Тони Малинов – заместник-кмет и председател на комисията, Павлина Азманова – секретар и полицейски инспектор Кръстьо Тороманов и Георги Доросиев - членове, заедно с педагога по изобразително изкуство Нели Станчева отличиха първите 4 колективни творби на учениците. На връчването на наградите присъстваха  директорът и заместник-директорът на учебното заведение Бойка Дюлгярова и Теодора Цоловска и педагози.

Председателят на Комисията Тони Малинов награди отличените творби. Той каза, че всички са вложили много усърдие и старание при изработването им. Благодари на всички ученици, вложили душа и сърце в своите произведения. Първо място бе присъдено на 7 клас, който получи баскетболна топка, а директорът на учебното заведение прибави и друга стимулираща награда.  Валерия Кунчева и Симона Белакова от наградения клас споделиха, че при обсъждането на темата се е родила идеята да бъдат сложени мисли за семейството между две кули. „Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия“ и „Човек не избира семейството си. То е негов Божи дар, както и той за близките си“,  са част от посланията на 7 клас.

На 1 клас, които бяха изрязали детските си ръце, чиято символика показва че, те са като едно семейство, се наредиха на второ място. Трето място зае  таблото „Родословно дърво“ на 4 клас. Федербал бе връчен на шести клас като поощрителна награда.

Директорът Бойка Дюлгярова благодари на всички и пожела следващото участие в такива конкурси да е по-масово. Отличените творби ще бъдат изложени в централното фоайе на училището.

 

УЧЕНИЦИТЕ В МИРКОВО Честваха Деня на християнското семейство
Prev Post УЧЕНИЦИТЕ В МИРКОВО Честваха Деня на християнското семейство
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“  С признание за най-голям корпоративен дарител
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ С признание за най-голям корпоративен дарител
Related Posts

Leave a Comment: