КОПРИВЩЕНСКИ УЧЕНИЦИ Отглеждат фиданки за залесяване на горски терен

  • 0
  • 103 преглеждания


По инициатива на кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова в Деня на Земята – 22 април, бяха посетени учениците от начален курс в СУ „Любен Каравелов“. Децата бяха запознати с важността на Международния ден на Земята. Педагозите насочиха тяхното внимание към необходимостта от опазване на околната среда. Г-жа Дюлгярова, заедно с директора на Общинско предприятие „Копривщица“ Марин Златарев и работещия в него Иван Вълков, поздравиха учениците.

Всеки от тях получи по 5 жълъда от червен бук. Марин Златарев и Иван Вълков обясниха, че жълъдите трябва да бъдат поставени в чашка върху памук, мъх или стърготини, които да бъдат напоени с вода и покрити с найлон. След това чашките да бъдат поставени в хладилника, където да престоят 45 дни. Когато се  появят първите кълнове от жълъдите, те ще бъдат посадени в саксии, за които в продължение на 1 година да се грижат самите ученици.

Целият процес на отглеждане ще се проведе под ръководството на горските специалисти, а оцелелите фиданки ще бъдат засадени идната година по това време на горски терен за създаване на ученическа гора, поясни Марин Златарев. Идеята е за бъдат ангажирани копривщенските деца в опазване на гората. Учениците са приели идеята с голямо желание и ентусиазъм, което е направило приятно впечатление на техните гости, споделили след срещата си с тях, че инициативата е добра и с възпитателна цел.

МЛАДО ЧИТАЛИЩЕ С първа родолюбива проява
Prev Post МЛАДО ЧИТАЛИЩЕ С първа родолюбива проява
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Проведе първи виртуален „Ден на отворени врати“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Проведе първи виртуален „Ден на отворени врати“
Related Posts

Leave a Comment: