Копривщенци почистиха църквата си за Никулден

  • 0
  • 80 преглеждания

На 6 декември на храмовия празник на църквата „Свети Николай“ в Копривщица беше отслужен тържествен молебен от председателя на църковното настоятелство отец Румен Стоименов. В песнопенията пригласяше Невенка Джоголанова.

Отец Богомил Читалов мироса уважилите празника християни. Някои от тях, които спазват коледните пости, получиха пречистение на душите си. Двамата свещеници извършиха водосвет и благословиха за здраве и благоденствие. Всяка година миряните получаваха и гозби, приготвени от риба, но сега, предвид на усложнената епидемиологична обстановка, бяха раздадени питки и сварено жито. Копривщенци отнесоха в домовете си от светената вода.

Дни преди църковния празник членове на църковното настоятелство и миряни се включиха в почистване на храма и на църковните утвари. С дарени средства бяха подменени прозорците в притвора на храма. Набирателната благотворителна акция продължава. Всеки, който желае да помогне за подмяна на дограмата и на храма, може да стори това в специалната кутия за дарения, намираща се в „Свети Николай“.

ХРАМЪТ В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ  Чества Деня на патрона си
Prev Post ХРАМЪТ В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Чества Деня на патрона си
АНДРЕЙ СИМОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН:  Когато има добър екип – резултатите идват
Next Post АНДРЕЙ СИМОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН: Когато има добър екип – резултатите идват
Related Posts

Leave a Comment: