КУЛТУРИСТЪТ НЕНКО АНДРЕЕВ ОТ ПИРДОП Абсолютен шампион на България

  • 0
  • 121 преглеждания

В първото си състезание за 2020 година културистът от Пирдоп Ненко Андреев постигна изключителен успех, завоювайки две титли на проведеното в края на месец август състезание на атлетичните мъже в страната.

През миналата година той е участвал в над десет турнира, но през настоящата, поради Ковид-пандемията, повечето от състезанията са били отложени. Независимо от ограниченията, породени от извънредното положение и обстановката в страната, той не прекъснал подготовката си през отминалите месеци. И когато станало известно, че се подготвя състезание, значително повишил интензивността и натоварванията си на тренировките. Пирдопчанинът отдавна не се е представял пред родна публика, затова искал да покаже най-доброто от любимия си спорт и изяществото на своето тяло пред почитателите на културизма у нас. „Емоцията и тръпката на състезания в България са неописуеми и си заслужава да бъдат усетени“ – казва той.

В залата в родния си град четири седмици преди датата на състезанието, започнал усилената си подготовка за своето представяне. Заедно със своя приятел Мартин Харалампиев, разработили точна програма и под неговите напътствия изпълнявал стриктно всички точки от графика. И в края на подготвителния период постигнал желаната и от двамата форма и визия.

На самото състезание очаквал да няма много участници, но се оказало друго – дългото време без турнири привлекли множество културисти на надпреварата. Ненко Андреев бил в групата на мъжете, категория до 173 см. Пред авторитетното жури се явил на подиума заедно с още десет свои конкуренти на 30 август. Спортистът обясни, че амбицията му била да постигне своята втора победа в родната страна и успял! „Целите ми бяха високи – никога не знаеш дали ще ги изпълниш, но се влагаш на 100 %. Бях готов за победата и за това отидох!“, споделя за успеха си той. Всичките седем съдии единодушно го посочили за най-достоен да заеме първата позиция. И Ненко Андреев завоювал златния медал и купата за първото място за „Мъжка физика 173 см.“.

След приключване представянето на всички участниците в другите категории, се състояла надпреварата за титлата „Абсолютен шампион на България“. Претенденти за нея са победителите в отделните височини, които се явили пред съдиите за определяне на най-добрия измежду тях. За радост на пирдопчанина, отново получил най-висока оценка. А срещу него се изправил състезател, с който отдавна имат „закачка“ на подиума – кой е най-достоен за титлата. И от победителите в трите категории на състезанието, Ненко Андреев вдигнал купата за абсолютен шампион. Очакването и тръпката за него били неописуеми, тъй като трябвало да престоят на сцената четвърт час, преди съдиите да обявят шампиона.

Състезанието за Ненко Андреев е последно за тази година у нас. Предстои му активиране на Про-картата, която спечели през миналата 2019 г., за да представя страната ни в чужбина. Той е горд с постиженията и успехите си, защото те са резултат на много труд, спазване на режим и носят авторитет на България, родния град Пирдоп и на самия него. В света той е на пето място, но амбициите му са да се нареди в тройката, за което смята, че е най-реалното за него. От престижното място на почетната стълбичка го лишило единствено пропускането по обективни причини представянето си на последното за миналата година състезание. Така от трето, на което бил преди това, станал пети в световната класация за „Мъжка физика 173 см.“. Убеден е, обаче, че може да постигне своята цел.

В момента той е в активна почивка – отморява се след седмиците на усилни тренировки и надгражда постиженията си във фитнеса в Пирдоп, където работи. До края на годината ще се посвети на приятелите и любителите на културизма, които подготвя в залата или онлайн чрез връзка с глобалната мрежа. От началото на 2021 г. ще започне интензивно да се занимава със себе си, за да се яви в най-добра форма на световните състезания по културизъм.

Преди да завършим разговора си, Ненко Андреев разкри и своя път към успеха. Спазвал стриктен времеви и хранителен режим, подготвен заедно с Мартин Харалампиев. Тук, в Пирдоп, той се чувства добре и спокоен, защото е сред своите най-близки хора. Сутрин става преди 7 часа, провежда едночасово бягане или занимания във фитнеса на гладно. Следва закуска, по специална програма, с точно преценени калории. Ястията са различни и съобразени с физическите му натоварвания. Употребява много вода – когато е в подготвителен период – до 4 – 5 литра на ден. Храни се по малко, но често, за да може да „изгаря“ усвоените от тялото му калории и да „топи“ мазнини.

Режимът му се основава и на строга дисциплина, защото е много натоварващ. Сънят е задължителен – между 6 и 8 часа. Всичко това, заедно с упражненията в залата, изгражда красивото и подготвено тяло, помага му да се справя с предизвикателствата на времето и да участва в състезанията с лекота и за удоволствие.

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В ПИРДОП  За кредит от 3.7 млн. лв. при 2 % лихва
Prev Post ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В ПИРДОП За кредит от 3.7 млн. лв. при 2 % лихва
ЛЮЛЯКОВО ДЪРВО   Разцъфна през септември в село Чавдар
Next Post ЛЮЛЯКОВО ДЪРВО Разцъфна през септември в село Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: