МАГИЯТА НА КОЛЕДА Завладя най-напред Община Челопеч

  • 0
  • 94 преглеждания

Първи в Средногорието запалиха светлините на коледната елха със огнено шоу и много песни в Община Челопеч. Преваляващият ситен дъжд не попречи на десетки негови жители и техни гости от съседните селища да присъстват на събитието, което тази година започна с изпълнения на група “Вакали”.

Часове преди началото в декемврийската вечер, мнозинството от посетителите се спираха пред щандовете с апетитна скара на майстор Илия, купуваха си от изобилието от лакомства, приготвени от сръчните ръце на виртуозната сладкарка Анастасия, от вкусната баница, направена по стара местна рецепта от шеф Петър Лисичаров или от биоябълките на Боян Василев. Представителите на силния пол си разменяха юзчета челопешка високоградосова напитка или по чаша ароматно копривщенско греяно вино с мед и ябълки, произведено по специалната рецепта на Иван Кесяков, както го похвали кметът инж. Алекси Кесяуков. Ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и членове на Клуб “Лагрико” към ЧПГЧО в Челопеч предлагаха коледни сувенири и предмети, изработени от самите тях. Момичетата не пропускаха да споделят, че базарът им е благотворителен и събраните средства ще бъдат дарени за подобряване здравето на 4-годишния Александър Христов от с. Мирково.

Невероятно изпълнение с барабани, фойерверки и факли направиха артистите от Формация “Вакали” (разпалващи). С атрактивни танци и невероятен ритъм на ударните инструменти петимата мъже предизвикаха аплодисментите на публиката, израз на възхищението на множеството от тяхното изкуство. Веднага след тях кметът инж. Алекси Кесяков поздрави присъстващите на събитието, като подчерта, че Община Челопеч и организаторите от Общинската администрация отново са поставили на много високо ниво “летвата” за подготовката и провеждането на подобни празнични събития. И под общото броене от 10 до 1, той включи светлините на коледната елха, която грейна с чудната си премяна под светлините на ефектна заря.

Откриването на поредицата от чествания на народни и християнски празници до деня на Рождество Христово продължи с песента “Един коледен момент” на Вокална група “Средногорски звън” – Челопеч, с музикален педагог Невелина Сараджова. Повече от час пред челопечани и техните приятели от съседните общини своя талант и певчески дарования показаха възпитаниците на Румяна Иванова от “Арт Войс Център” – Пловдив. В него се обучават изпълнители от 5 до 25-годишна възраст, и през 2017 г. имат участия в над 50 международни и национални конкурса и фестивали. Във витрината им от награди има 10 отличия “Гранд при”, както и повече от 100 медала, от които 50 златни, от изяви в Германия, Италия, Македония, Румъния, Чехия и други страни.

Сред тях с прекрасни изпълнения се представиха българската участничка във финала през 2016 г. на конкурса “Детска Евровизия” в Малта единадесетгодишната Лидия Ганева, екранната партньорка на разказвача на анекдоти в “Шоуто на Слави” Димитър Андреев – Даниела Пирянкова, както и Аглея, Лидия, Ива, Тоши, Димитрия, Василена и всички останали от “Арт Войс Център”, пристигнали специално за включването на коледните светлини в община Челопеч. Без да се страхуват от дъжда, със запалени свещички в ръце, а накрая и заедно с новите си приятели от Група “Средногорски звън”, те поздравиха челопечани с наближаващите празнични дни, пожелавайки здраве и настроение, успехи и късмет, топлина и уют в домовете им.

Накрая на площада се изви и голямо народно хоро, което бе поведено от Станислав Шутилов от фолклорния състав при читалище “Труд и постоянство” и световен шампион при спортните танцови двойки с Памела Маринова от тази година.

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА    Честваха 25 години на 3 декември
Prev Post ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА Честваха 25 години на 3 декември
ДЕЦА ОТ ПИРДОП   С празник в храма за Въведение Богородично
Next Post ДЕЦА ОТ ПИРДОП С празник в храма за Въведение Богородично
Related Posts

Leave a Comment: