МАЙКИ С ИНИЦИАТИВА ЗА ДАРЕНИЯ В подкрепа на ковид-отделението на МБАЛ – Пирдоп

  • 0
  • 84 преглеждания

По инициатива на инж. Полина Красимирова от гр. Пирдоп и още няколко майки, в събота и неделя – 27 и 28 март, бе организирана инициатива за събиране на парични дарения от граждани на Средногорието, за закупуване на консумативи и материали за ковид-отделението на болницата.

Идеята се породила от статуси, снимки и коментари в публичното пространство за състоянието на отделението и необходимостта от подобряване обстановката, в които се лекуват болните, каза за в. „Регион“ г-жа Красимирова. Не достигали дезинфектанти, спално бельо, възглавници, стойки. Единственото хубаво било, добави тя, че похвали и благодарности получават само медиците, които работят в трудните условия. Споделила я със свои познати, майки на малки деца и спонтанно решили да се заемат с каузата да помогнат с каквото и както могат. Решили да организират акция за набиране на средства, с апел всеки, който желае, може да помогне, като отдели от личния си бюджет според своите възможности. В инициативата се включили Любов Станулова и Снежана Янева от Инър Уийл клуб – Пирдоп.

Всеки дарил средства, се записва сам в списък и посочва сумата, която предоставя за ковид-отделението, за да е пълна отчетността и да има прозрачност при събирането на средствата. В съботния ден Полина Красимирова бе на площад скалата от 10:30 до 11:30 часа, заедно със своята дъщеря Нелина, която с удоволствие помагаше в доброто дело. Със събирането на даренията на парични средства в събота и неделя в гр. Златица се беше заела Любов Станулова. В подкрепа на инициативата, освен жители на региона, се отзоваха и съпричастни към идеята средногорци и от САЩ. Гергана Йотина, която живее отвъд океана, е изпратила с банков превод на инж. Полина Красимирова най-голямата дарена сума – 500 лв. Фирма „Ми-Бакс“ на Любов Станулова и Цветан Бакърджиев е предоставила 80-литров електрически бойлер, като е поела ангажимент той да бъде монтиран и да се обслужва гаранционно, при необходимост. А предвидените за закупуването му средства, са прибавени към общата събрана сума, за закупуването на останалите материали и консумативи.

На всички дарители организаторите на акцията изказаха най-сърдечна благодарност за проявената човечност и отзивчивост към условията на труд и грижи за пациентите от екипа на МБАЛ – Пирдоп, който е на първата линия в борбата с Ковид-19 в нашия район. Списък на материалите, които са необходими на екипа, лекуващ пациентите с коронавирус в МБАЛ, са предоставили на д-р Тинтикова и д-р Марков. След приключване на акцията, те ще бъдат закупени и през тази седмица дарени на пирдопската болница. През двата дни повече от 65 жители на региона дариха общо 3145 лева в подкрепа на благородната инициатива на майките, съобщиха организаторите на акцията.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Организира зарибяване на  язовир „Душанци“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Организира зарибяване на язовир „Душанци“
Related Posts

Leave a Comment: