МЛАДАДАТА ПЕВИЦА НИКОЛИНА ГЕОРГИЕВА ОТ ЗЛАТИЦА Със златен медал от конкурс в чест на Надка Караджова

  • 0
  • 111 преглеждания

Шестнадесетгодишната Николина Георгиева от град Златица заслужено беше отличена на деветото издание на Националния музикален и танцов конкурс за млади таланти „Пиленце пее”, който се провежда в чест на народната певица Надка Караджова. Той се състоя в София от 10 до 25 октомври в Дом на културата „Искър”.

В своята категория от четиринадесет до осемнадесетгодишна възраст, индивидуално изпълнение, Николина Георгиева беше отличена от авторитетното жури от утвърдени специалисти във фолклорната музикална и танцова сфера, с първото място и златен медал. Тя защити репутацията и авторитета на своето училище, в което се обучава в столицата – 144 Средно училище „Народно будители”. Неин ръководител е народната певица доц. Бинка Добрева. На сцената на фестивала акапелно Николина Георгиева се представи с две песни – „Енинка майка думаше”, която е от репертоара на Надка Караджова и „Девойче се на слънце молеше” на шопската певица Кремена Станчева.

Националният музикален и танцов конкурс за млади таланти „Пиленце пее” е един от най-големите и известни фолклорни фестивали в България. Той се провежда под патронажа на Министерството на културата, Столична община, Национално танцово движение „Бодифолк”, със съдействието на читалище „Надка Караджова”. Целите на конкурса са да се съхранява, опознава и разпространява българският фолклор, откриване, изява и популяризиране на деца и младежи – талантливи изпълнители в музикалното и танцово изкуство, запазване и докосване до репертоара на великата певица на България – Надка Караджова, издигнала българския фолклор на световно ниво.

В ОБЩИНА АНТОН  Ученици организираха есенен празник
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Ученици организираха есенен празник
ВДЪХНОВЯВАЩ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ  За Деня на народните будители в Пирдоп
Next Post ВДЪХНОВЯВАЩ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ За Деня на народните будители в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: