В ОБЩИНА АНТОН Ученици организираха есенен празник

  • 0
  • 75 преглеждания

В последния ден на месец октомври – събота, 31-и, в салона на читалище „Христо Ботев“ в с. Антон, се проведе Есенен празник на плодородието. Той бе организиран с подкрепата на общината и ПК „Златица – 91“, която развива дейност в един от магазините в селото. Подпомагани от председателя на читалищното настоятелство Донка Николова и работещите в културната институция Нонка Иванова и Марина Стефанова, главни организатори на веселието, посветено на есенното плодородие и на Хелоуин, бяха учениците Станимира Стойчева, Александра Кънева, Даяна Кънчева и Божидара Стойчева.

Идеята на момичетата бе да се продължи традицията за този празник от предходните години и да се разнообрази животът на децата в селото, които в месеците на пандемията, не са имали такива жизнерадостни и насители с веселие събития. Първоначално е било замислено представянето на маскираните в различни костюми и образи деца да бъде на открито, но неблагоприятните природни условия и дъждът не позволиха това да се случи.

В Хелоуин се включиха двадесет участника на възраст от 3 до 15 години. А маските и костюмите, с които те се представяха, бяха оценявани от жури. Всеки имаше индивидуален номер, по който се обявяваха техните герои. Веселите моменти по време на празника не бяха малко и доставиха удоволствие и настроение на присъстващите родители и приятели на участниците. Четиригодишният Иван, превъплътил се в Робот, забрави на каква възраст е. На сцената на читалището имаше още Хари Потър, Горска фея, Анабел, магьосник, вълк, зомби, клоун и още атрактивни герои, познати от филми, комикси и приказки.

Проведен бе и конкурс за най-атрактивен тиквен фенер, в който бяха представени 10 експоната. В подготвените от организаторите игри, докато журито определи най-добрите маски и костюми – „Замръзване“, „Хвани балона“, рисуване на тиква със затворени очи и за артистичен грим, се включиха почти всички участници, дори и някои от публиката. Всеки спукан балон осигуряваше децата с награди.

На края празника бяха обявени от журито най-добрите костюми и тиквени фенери. Първото място заслужи № 16 – Горската фея, в която се превъплъти Божидара. За класираните от първо до трето място имаше награди, предоставени от Община Антон. А за всички участници и за публиката – лакомства, каквато е традицията на „Хелоуин, дарени от от ПК „Златица – 91“. Специални награди от журито получиха петте най-малки участници в есенния празник.

В ОБЩИНА ЧАВДАР   Представиха демонстрационен проект за управление на отпадъците
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Представиха демонстрационен проект за управление на отпадъците
МЛАДАДАТА ПЕВИЦА НИКОЛИНА ГЕОРГИЕВА ОТ ЗЛАТИЦА  Със златен медал от конкурс в чест на Надка Караджова
Next Post МЛАДАДАТА ПЕВИЦА НИКОЛИНА ГЕОРГИЕВА ОТ ЗЛАТИЦА Със златен медал от конкурс в чест на Надка Караджова
Related Posts

Leave a Comment: