НА ДИМИТРОВДЕН В МИРКОВО Кръстиха и посветиха деца в православието

  • 0
  • 119 преглеждания

Големият християнски празник Димитровден беше почетен в Мирково с традиционния курбан, даван в чест на патрона на храма. Тържествената служба и водосвет бяха отслужени от отец Николай, който поръси миряните със светена вода за здраве.

Този празничен ден беше избран за кръщене на малкия Димитър, син на семейство от селото. Младата майка Надежда Соколова е известна спортистка и шампионка, сестра на Виолета Ангелова, има около 70 медала от различни спортни състезания по джудо и бягане. Тя е достигала до трето място на европейско първенство по самбо за девойки през 2006 г., и спечелила множество медали по бойни спортове от републикански състезания и международни турнири. Надежда Соколова е завоювала златен, сребърен и бронзов медал на полумаратон, 5-то място на маратон през 2014 г. на класическата дистанция от  42.195 км., и призови класирания на състезания по планинско бягане. А през 2015 г. печели първо място на ултрамаратон  „Персенк” на дистанцията от 132 км! Мирковчанката е и с покрита степен 1-ви дан по джудо.

Кръщенето на най-малкия член на спортната фамилия се превърна във вълнуващ празник за цялото семейство. Майката беше облечена в стилизирана българска носия, а свещеникът изпълни стриктно всички изисквания на християнския канон. Прабабата на малкото християнче изпълни всички химни, съпровождащи тържествената церемония. След това вълнуващо тържество последва още едно кръщене на още едно дете, след което приготвената за празника жертвена гозба беше осветена и раздадена за здраве и благополучие на мирковчани.

Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД ГЕРБ и „БСП за Българи“ отново канят избирателите пред урните
В СРЕДНОГОРИЕТО   Първи предизборен дебат „Дискусия за Община Пирдоп“
Next Post В СРЕДНОГОРИЕТО Първи предизборен дебат „Дискусия за Община Пирдоп“
Related Posts

Leave a Comment: