НА ГЕРГЬОВДЕН Празнични литургии с малко миряни в църквите

  • 0
  • 108 преглеждания

Патронният празник на храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в гр. Златица бе отбелязан с тържествена служба на 6 май, проведена от Негово Благоговейнство ставрофорен свещеноиконом отец Йордан Георгиев.

Пред едва двадесетина миряни, архиерейският наместник в продължение на повече от два часа води Светата литургия, подпомаган с песнопения от няколко дами от църковния хор. На богослужението присъства кметът на общината инж. Стоян Генов със съпругата си.

Поради извънредното положение в страната, традиционният Гергьовденски светен курбан не бе приготвен и раздаван на миряните. Отец Йордан Георгиев благослови присъстващите в храма на неговата 161-годишниня от въздигането му. Той пожела на своето паство, на жителите на град Златица и българския народ здраве, благоденствие и висок дух за устояване на изпитанията, пред които сме изправени днес.

Тържествена служба по повод Гергьовден бе проведена от отец Антоний Марчев в параклиса в гр. Пирдоп, чийто покровител и патрон е Свети Георги. На празничната литургия са присъствали само няколко жители на града.

АНТИФАШИСТИ И РУСОФИЛИ  Отдадоха почит към съветски летци
Prev Post АНТИФАШИСТИ И РУСОФИЛИ Отдадоха почит към съветски летци
ПЕНЧО СТОЯНОВ ГЕРОВ  Петият Почетен гражданин на Община Чавдар
Next Post ПЕНЧО СТОЯНОВ ГЕРОВ Петият Почетен гражданин на Община Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: