НА МЕМОРИАЛА НА „ГЪЛЪБЕЦ“ Средногорци изразиха почитта си към Апостола

  • 0
  • 84 преглеждания

На 19 февруари жителите на Средногорието отбелязаха 148 години от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски. Поклонението, което беше организирано от Община Мирково и Кметство Буново, се състоя на Мемориалния комплекс „Васил Левски“.

Да изразят своята почит и преклонение към великия българин дойдоха кметът на общината Цветанка Йотина, председателят на ОбС Петър Грохчев зам.-кметът Велко Лисев, кметският наместник на Буново Николай Точев, кметът на Община Пирдоп и председателят на ОбС Ангел Геров и Васил Кафеджиев, заместник-кметът на Община Златица инж. Иванка Ангелова, ставрофорен свещеноиконом хаджи Йордан Георгиев от гр. Златица, работници и служители от „Геотехмин” ООД и „Елаците-Мед” АД и граждани от района.

Не беше предвидено официално отбелязване на Деня за памет към Апостола поради наложените ограничителни мерки, но домакините от читалище „Светлина“ в село Буново се бяха подготвили.  Секретарят на читалището Богдан Богданов озвучи събитието и прочете слово, подготвено от председателя на културната институция Милена Петровска. Възпоменателни адреси до ръководствата и жителите на общината и село Буново бяха изпратени от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин ООД и от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед АД. Владимир Гинкулов изпълни прочувствено и с много патос стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“.

Пред мемориала на най-свидния син на България венци на признателност бяха положени от общината и общински съвет Мирково, общините Златица и Пирдоп, кметство Буново, „Елаците-Мед АД, „Геотехмин ООД, Регионален комитет „Васил Левски“ и граждани. Жителите на региона засвидетелстваха своята почит и признателност пред делото и живота на безсмъртния Апостол на българската свобода.

Обичаме те!
Prev Post Обичаме те!
Учреди се Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“
Next Post Учреди се Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“
Related Posts

Leave a Comment: