НА МОРЕТО – КАТО НА… МОРЕ Група D 2 изпрати поздрави на читателите на в. „Регион“

  • 0
  • 100 преглеждания

Хубаво е когато човек отиде на почивка, да помисли и за духовната храна. Поне това е моето мнение и затова, когато отида на море първата ми работа е да прегледам какво предлага културният афиш на града за времето, което ще прекарам там. Поради ограниченията тази година и културните прояви в морската ни столица Варна са съобразени с обстановката.

Тази година не се провеждат традиционните за града международни фолклорни фестивали, няма го балетният конкурс, няма изложби. Има две балетни постановки на открито през август и почти нищо през юли. Но все пак успях да намеря нещо и за душата. Морска гара Варна посрещна първия Summer Food Fest, който започна в края на месец юли юли и продължава до края на месец септември.

През летните месеци релакс зоната в града се превръща в място за незабравимо забавление, в комбинация с апетитен асортимент от храни.Посетителите на летния фестивал всяка вечер се наслаждават на разнообразно меню и опитват авторски предложения, морска храна и съвременна стрийт-кухня. От бавно готвено на дървени въглища барбекю и авторска скара, през автентична пица по италианска рецепта, отлично селектирани картофи и рибни деликатеси с неповторим вкус, до микс от съвременни тапас, бургер и тортила менюта. Освен всичко това, мястото се превръща в зона за вкусни срещи за семейства и приятели.

Горещото лято на Summer Food Fest се гарнира обилно с музика и специално подготвена програма. Концертите и музикалните изпълнения не се ограничават в един жанр, за да могат да радват разнообразната аудитория. Под мотото „Храна и музика за всеки вкус”, в  програмата са включени рок концерти и диджей партита. А специално за жителите и гостите на Варна на 24 юли концерт изнесоха великаните от Група D2. В събота, на 25 юли, пяха любимците на Варна от Група Фанданго.На Морската гара тази година е изграден увеселителен парк за малки и големи почитатели на екстремните преживявания. Лично моя милост предпочете да се наслади на изпълненията на Рок групата Д 2, пред тези на „Фанданго”. Както сподели пред публиката вокалистът на бандата Дидо (Деян Каменов), това е първото излизане на групата пред публика от въвеждането на специалните мерки за сигурност.

Рокаджиите изпълниха популярни свои хитове от времената на шейсетте години до наши дни, и свои представиха най-новите си песни. През цялото време публиката танцуваше, забавляваше се и пееше заедно с тях, като настроението на насладилите се на спектакъла остана приповдигнато до самия края на концерта на открито. Накрая D 2 с удоволствие позира за читателите на в. „Регион”.

ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ГРАД   Събра елита на българския конен спорт по издръжливост
Prev Post ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ГРАД Събра елита на българския конен спорт по издръжливост
ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ  Да не вярваш на очите си
Next Post ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Да не вярваш на очите си
Related Posts

Leave a Comment: