„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Отличена с две награди за иновативност

  • 0
  • 88 преглеждания

На официална церемония на 20 април бяха обявени победителите в Четвъртия конкурс за иновации на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската търговско-промишлена палата, проведен съвместно с БАН и ДСК.

Във встъпителните си думи Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза, че успехите на всички, които са заети с икономическа дейност в дигиталния век, ще зависят от динамиката, с която отговарят на предизвикателствата, а конкурентоспособността няма как да се случи без иновации.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ беше отличена с две втори награди в конкурсите „Най-успешна иновативна компания за 2016 г.“  и „Най-добър иновативен проект за 2016 г.“

При връчването на почетните дипломи доц. Йосиф Аврамов, съ-председател на Съвета по иновации и развитие на технологиите, отбеляза, че е имал честта да посети предприятието и да се убеди лично в степента на модернизация и проследимостта на дейността.

„Чест е за мен да благодаря на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската търговско-промишлена палата, на БАН и ДСК, че предоставят трибуна за споделяне на смели решения, нови възможности и добри практики. В „Дънди Прешъс Металс“ изповядваме шест ценности – една от тях е постоянно усъвършенстване. Търсим и прилагаме практики, които водят до иновативност, ефективност, технологично и професионално усъвършенстване, корпоративна социална отговорност.  Радвам се, че сте разпознали това в нашето поведение и в ежедневната ни работа“ – сподели Константина Градева-Василева, директор „Устойчиво бизнес развитие“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ при получаване на дипломите.

Дружеството участва в конкурса с новаторския си проект, изцяло разработен и приложен от специалистите в рудник „Челопеч“ - „Изземане на граничен целик в бл. 150“, който по-рано през годината получи международна награда за технологии.

Призът за иновативна фирма беше спечелен с въвеждането на wi-fi свързаност в подземни условия, което все още е новост и съвсем малко рудници в света ползват. С въвеждането на wi-fi среда и комуникационни системи от ново поколение дейностите в рудника стават видими, а  работата на минното оборудване проследима - огромно предимство за безопасността под земята, надеждността и точността при планирането на поддръжката.

Новаторството на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ е свързано най-вече с разработването и внедряването на технологични подобрения, които са изцяло съобразени с условията на подземен добив. Разработките на българските специалисти създават ноу-хау, приложимо в подземни рудници по целия свят. Въвеждането на тези технологични подобрения благоприятства формирането на среда за разработване на нови минни и преработвателни технологии в експериментални и индустриални условия,  допринасяйки за издигането на нивото на минно дело в сферата на дигиталното управление и високо ефективните технологии.

В Мирково турнир на ветераните
Prev Post В Мирково турнир на ветераните
Next Post ДВЕ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ Отхвърлиха обвиненията срещу кмета инж. Магдалена Иванова
Related Posts

Leave a Comment: