На празника на Златица тържество на красотата и любовта

  • 0
  • 89 преглеждания

На 29 май Златица тържествено отбеляза своя традиционен празник – Събора. Събитието събра много гости от близо и далеч. Водеща на честването беше Невелина Сараджова, която откри програмата с песен, посветена на родния град. Тя обяви многото поздрави и благопожелания, отправена към жителите му, и прочете поздравителен адрес, изпратен от кмета на село Долно Драглище, община Разлог Лиляна Боянова.

Приветствие към гостите и гражданите отправи кметът на общината инж. Магдалена Иванова. След нейното слово започна спектакълът на трупата на Нешка Робева и Влади Въргала под надслов „Разбъркай го - да се оправи“. Танцьорите от ансамбъла на г-жа Робева представиха пред множеството прекрасна феерия от музика, танци и гимнастика, която завладя всяко сърце. Присъстващите аплодираха често артистите. А те разказаха чрез танците си една чудесна любовна история и доказаха, че светът без вълшебното чувство не може да съществува

След невероятния спектакъл кметът инж. Иванова поднесе на участниците красива кошница с цветя. Цветя и поздравления те получиха и от ОбС – Златица. Специална пратка имаше за Нешка Робева, която беше възпрепятствана и не можа да присъства на празника. Концертната програма завърши с български хора, в които се включиха много от зрителите.

Вечерта в 18.00 часа започна концерт на оркестъра на Димитър Стойков от с. Църквище. Музикантите с часове забавляваха публиката, а тези от присъстващите, чиито сърца не успяха да устоят на ритмите, се хванаха на хорото и показаха колко много обичат българските народни танци. Златица изживя прекрасен празник и се наслади на уникални творци, музиканти, танцьори и артисти.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  В община Чавдар празник на градската песен
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР В община Чавдар празник на градската песен
НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ  Гостува на Пирдоп за края на „Влайковите дни“
Next Post НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ Гостува на Пирдоп за края на „Влайковите дни“
Related Posts

Leave a Comment: