На Разпети петък в Златица

  • 0
  • 118 преглеждания

На 29 април – Разпети петък – базарът за глинени и порцеланови стоки в Златица отвори рано сутринта. На различните щандове с предлагаха разнообразни предмети за бита, украшения, вази, магнити, домакински съдове, градински фигурки и т.н.

И тази година малчуганите от група „Мечо Пух“ на ОДЗ „Вяра, Надежда, Любов“ бяха подредили свое кътче, в което бяха наредени чудесни произведения на приложното изкуство, създадени от работливите ръчички на самите деца. Всеки от посетителите на групичката  - Цонка Джамярова, Катрина Генова, Александра Боянова, Георги и Мария-Стефани Старошалиеви, Мариета Джамярова, Татяна Лисева, с педагозите Нели Божинова и Стела Мишева, пускаше в кутията, която децата бяха поставили на масата, каквато сума обича. И в замяна си избираше от щанда красив предмет за празника, които те бяха изработили.

Събраните от Лазаровден яйца малките палавници бяха боядисали на Велики Четвъртък и предлагаха на гражданите в различни цветове и шарки. Паричките от базара ще бъдат употребени в полза на детската градина, а самата кутия ще бъде отворена в първия работен ден след Великден в присъствието на родители, учители и деца.

Друг щанд с благотворителна мисия беше отворен от близките на ученичката от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ Теодора Юрукова с цел лечение на момичето. Въпреки лошото време пазарът имаше много посетители. Всяка грижовна домакиня беше дошла да поднови съдове от своята кухня, градина или просто украсата на дома с нещо ново и по-различно от тази година, а и да почете Деня на разпятието.

ЗОЯ ПАПРИКОВА И КЛУБ „СРЕБЪРНА ЕСЕН“ ОТ СОФИЯ  Зарадваха хора с увредено зрение преди празниците
Prev Post ЗОЯ ПАПРИКОВА И КЛУБ „СРЕБЪРНА ЕСЕН“ ОТ СОФИЯ Зарадваха хора с увредено зрение преди празниците
В ПИРДОП  Пеленачета се пречистиха под плащеницата
Next Post В ПИРДОП Пеленачета се пречистиха под плащеницата
Related Posts

Leave a Comment: