НА УЛИЦА „ХРИСТО БОТЕВ“ В ЗЛАТИЦА Засадиха двадесет и две фиданки червен и зелен Ацер

  • 0
  • 96 преглеждания

На 12 октомври – Денят на българската община, в град Златица се проведе акция по засаждане на нови дървета по улица „Христо Ботев“, която минава от север на двора на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“. В инициативата се включиха кметът инж. Стоян Генов, работещи в общинската администрация, както и представителна група на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, което е закупило дръвчетата от вида „Ацер“.

Кметът инж. Генов сподели в началото на залесителната акция, че по улица „Христо Ботев“ с бюджетни средства са подменени бордюрите и тротоарите. Това е станало възможно, тъй като по нея водопроводът е подменен, обясни той. Целта е да бъде безопасно и комфортно придвижването на малчуганите от детското заведение и техните родители, както и на учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инж. Стоян Генов изрази благодарности към „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и изпълнителния директор проф. д-р инж. Илия Гърков, които са подкрепили на инициативата на общината. Засаждането на нови дръвчета в града е само част от партньорската програма между местната власт и компанията, каза той. До няколко дни ще започне подмяна на водопровода и тротоарите по улица „Захари и Мария Сергиеви“. Изпълнението на проекта също е финансирано от дружеството, което е добър знак за ползотворното сътрудничество между двете страни, подчерта г-н кметът.

Шестнадесет от дръвчетата бяха определени за поставяне в предварително изкопаните ями от наградените общински служители. Първа засади своето директорът на Дирекция „Финанси“ в общината Анна Ланкова. Въпреки дъжда, който не спря да ръми, инж. Генов поднесе на всеки от номинираните плакета – отличие за дългогодишна работа в общинската администрация или като ръководител на институции в града.

Пет от дръвчетата „Ацер“  бяха засадени от екипа на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, включил се в инициативата на Община Златица. Засаждането на дръвчетата по ул. „Христо Ботев“ е първият етап от увеличаване на дървесните видове в града, като предстои да се засадят 20 фиданки по улица „Тополница“ и много повече по улица „Кашана“, заяви Верка Додова от общината.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Подкрепи проект за млади архитекти и строителни инженери
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Подкрепи проект за млади архитекти и строителни инженери
ТЕАТРАЛИ ОТ ЗЛАТИЦА  Гостуваха на копривщенската сцена
Next Post ТЕАТРАЛИ ОТ ЗЛАТИЦА Гостуваха на копривщенската сцена
Related Posts

Leave a Comment: