НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ПОСЛАНИКЪТ НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА У НАС Д-Р ЛУКАШ КАУЦКИ

  • 0
  • 171 преглеждания

Проведе работна среща в Община Златица

На 24 юни гост на Община Златица бе Негово превъзходителство Лукаш Кауцки – посланик на Чешката република в България. Пред сградата на общинската администрация той бе посрещнат от кмета инж. Стоян Генов. Домакинът представи на своя гост ръководството на местната власт – председателят на ОбС инж. Любомир Цветков, зам.-кмета инж. Иванка Ангелова, кметските наместници на Карлиево, Петрич и Църквище – Ненко Миндилов, Мария Ангелова и Тотка Стойкова, директора на Дирекция „Обща администрация“ Анна Ланкова и ръководителя на Марчинг бенд „Марчинг старс“ Тодор Цачев, както и екипа на ОбА.

Негово Превъзходителство Лукаш Кауцки е 39-годишен, доктор по обща история на Карловия университет в гр. Прага. В сферата на външните работи на Чешката Република работи от 2013 г. От 2014 г. е зам.-министър на МВнР на Чехия. През 2019 г. е посланик на своята страна в Република България.

Инж. Стоян Генов и Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки поднесоха цветя на паметника на загиналите жители на Златица във войните за национално освобождение и обединени 1912 – 1913 и 1915 – 1918 г.

Малко по-късно в залата на общината инж. Стоян Генов, заедно с представители на администрацията и кметските наместници на съставните селища, проведе работна среща с госта. Инж. Генов запозна Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки с приоритетите в работата и проблемите на общината, спря се на моменти от миналото на Златица и на културно-историческите обекти, които представляват интерес за посетителите от страната и чужбина. Акцент в представянето му бе партньорството с големите компании, развиващи дейност в Средногорието и подкрепящи местната власт, създаването на здравни кабинети в трите села Петрич, Карлиево и Църквище, грижата за възрастните хора, за децата и младежите, за образованието и др. Сподели и свои лични спомени от посещенията си в родната страна на госта по време на своето ученичество.

За красотите на своите селища говориха и кметските наместници, а г-жа Анна Ланкова запозна д-р Кауцки с обслужването на бюджета и възможностите на местната власт за реализиране на проекти.

Кметът инж. Стоян Генов, насочи вниманието към общи инициативи и дейности, които могат да бъдат реализирани съвместно в бъдеще, каквато практика вече има в страната между чешки компании и български общини.

Негово Превъзходителство д-р Лукаш Кауцки прояви интерес към опазването на природата в района, рециклирането на битовите отпадъци, развитието на спорта и дейностите с младите хора. Той изрази желание в удобно за двете страни време отново да гостува отново в Община Златица, да се срещне с жители на съставните ѝ села, както и да се запознае с красивата местна природа, исторически забележителности и старини.

Работната среща завърши с покана от страна на д-р Кауцки за посещение на посолството на Чешката република у нас от представителна група на Община Златица за задълбочаване на контактите и набелязване на проекти за съвместна дейност.

В Челопеч 950 литра курбан за празника Вси Светии
Prev Post В Челопеч 950 литра курбан за празника Вси Светии
НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО  Победи сто петдесет и три жени на 100 км.
Next Post НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Победи сто петдесет и три жени на 100 км.
Related Posts

Leave a Comment: