НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ПОСЛАНИКЪТ НА ГЕРМАНИЯ КРИСТОФ АЙХХОРН На първо работно посещение в „Аурубис България“

  • 0
  • 100 преглеждания

На 12 февруари изпълнителният директор на най-големия производител на мед в Югоизточна Европа „Аурубис България“ Тим Курт и директор „Производство“ на компанията инж. Димо Кирилов имаха честта да посрещнат посланика на Федерална република Германия в нашата страна Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн. Той бе гост на дружеството и проведе работни срещи с ръководството на фирмата и кметовете на двете общини – Златица инж. Стоян Генов и Пирдоп Ангел Геров.

Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн е в България от месец юли на 2019 г. и това е първото му посещение в пирдопския завод, който е част от индустриалната групата „Аурубис“ – Хамбург. Той е роден през 1958 г., завършил е история, публично, европейско и международно право и политология. Работил е като журналист, консултант в Европейския съюз, преминал е подготовка към Министерството на външните работи на Германия. Бил е културно аташе в посолството на своята страна в Москва и в екипа на посолството на Германия във Вашингтон. Преди да дойде в България е бил посланик на Германия в Талин. Неговият девиз, след като поема длъжността е „Германия и България – заедно работим приятелски за нашата свободна и силна Европа“.

Гостът бе запознат чрез мултимедийна презентация с производствената дейност на „Аурубис България“ и придружаван от Тим Курт и инж. Димо Кирилов посети най-голямата рафинерия на Балканите. При разглеждане на иновативното оборудване и върхова технология в производството на електролитна мед участва и кметът на Община Златица инж. Стоян Генов.

Малко по-късно към тях се присъедини и кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, като заедно с ръководството на компанията бе проведен работен обяд. На него присъстваха още директор „Човешки ресурси“ на дружеството Анелия Димова, икономическият директор на предприятието Ивайло Вътев, ръководителят на отдел „Връзки с институциите“ Ивайло Георгиев. Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, г-н Генов и г-н Геров проведоха разговор върху проблемите на българското законодателство към малките административни общности и необходимостта част от данъците, които компаниите плащат на държавата, да се връщат в бюджетите на общините, на чиято територия фирмите развиват дейност. Изразени бяха мнения за продължаване на ползотворното партньорство между местната власт и компанията, която е най-големият инвеститор в нашата страна.

Разговорите продължиха и по време на пресконференцията, която дадоха за местните медии Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и кметовете Стоян Генов и Ангел Геров. Г-н Курт изрази гордостта си от постигнатото в компанията и важността на доброто сътрудничество и приятелство между дружеството и двете най-важни за него общини. И гарантира, че и в бъдеще нещата между трите страни в това партньорство ще се случват и то все по-добре.

На много добър български език Негово Превъзходителство посланик Айххорн се обърна към своите домакини и кметовете на общините Златица и Пирдоп с благодарност за поканата. И подчерта, че заедно с г-н Курт работят много за популяризиране на добрите отношения между България и Германия и заяви, че освен най-голям инвеститор, „Аурубис Бъллгария“ е и най-големият данъкоплатец в страната. Предприятието е пример за много добро развитие на една инвестиция в този отрасъл, каза той. Затова поставил посещението си в дружеството напред в календара си, за да види непосредствено и отблизо производството и фирмата. Една компания е успешна, когато провежда тясно сътрудничество с местната власт, подчерта пасланик Кристоф Айххорн.

Кметовете инж. Стоян Генов и Ангел Геров приветстваха госта и отправиха към него покани да посети региона и в друго време, за да се запознае по-отблизо с неговата красива природа, история и хората, които живеят в тях. Поканата бе приета със задоволство и обещанието за гостуване в удобно за всички време. Инж. Стоян Генов се спря и на два от най-големите проекти, в които общините са в партньорство с компанията – изграждането на сепарираща и компостираща инсталация на депото за отпадъци и газофицирането на региона, което е знак за трайните ангажименти на фирмата към този край.

В края на работното посещение кметът на Община Златица инж. Стоян Генов подари на посланик Айххорн плакет със символа на града – часовниковата кула. Изпълнителният директор на „Аурубис България“ поднесе на Негово Превъзходителство юбилейната медна монета от 60-годишнината на завода, CD с видеофилм и книгата с историята на предприятието „Медното сърце на България“. Същите фирмени подаръци получиха и кметовете на двете общини. Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, инж. Стоян Генов и Ангел Геров записаха своите послания в Златната книга на „Аурубис България“.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Отбелязаха 147-годишнина от гибелта на Васил Левски
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Отбелязаха 147-годишнина от гибелта на Васил Левски
155 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ТОДОР ВЛАЙКОВ   Поклон и уважение към Почетния гражданин на Пирдоп
Next Post 155 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ТОДОР ВЛАЙКОВ Поклон и уважение към Почетния гражданин на Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: