В ОБЩИНА ЧАВДАР Отбелязаха 147-годишнина от гибелта на Васил Левски

  • 0
  • 114 преглеждания

На 18 февруари на площад „Васил Левски” в Община Чавдар, по инициатива на Общинската администрация и читалище „Надежда”, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Детска градина „Щастливо детство”, се състоя паметно поклонение пред личността и делото на Васил Иванов Кунчев – Левски. То беше посветено на 147-годишнината от смъртта му. Събитието беше уважено от жители на селото, работещи в местната власт, културни дейци, учениците от двете образователни институции.

В представената литературно-музикална програма се включиха най-малките жители на Община Чавдар, възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство”. Те рецитираха стихове и изпълниха песен, посветени на Дякона и неговото дело, оставило трайни следи в историята на България.

Рецитал пред присъстващите представиха ученици от всички класове на местната образователна институция. Слово за Васил Левски прочете педагогът Светла Ранчева. Бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Апостола от децата от детската градина и училището, признателните граждани, читалищни дейци.

В ЧИТАЛИЩЕТО В ЗЛАТИЦА  Литературна вечер за майчиния език
Prev Post В ЧИТАЛИЩЕТО В ЗЛАТИЦА Литературна вечер за майчиния език
НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ПОСЛАНИКЪТ НА ГЕРМАНИЯ КРИСТОФ АЙХХОРН  На първо работно посещение в „Аурубис България“
Next Post НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ПОСЛАНИКЪТ НА ГЕРМАНИЯ КРИСТОФ АЙХХОРН На първо работно посещение в „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: