НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ При миряните от Мирково за Стефановден

  • 0
  • 104 преглеждания

По традиция на третия ден на Коледа – 27 декември, мирковската църква „Свети Димитрий” беше посетена от  Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. С епархийския архиерей съслужиха ставрофорен свещеноиконом Вениамин Павлов, протойерей Антоний Марчев от село Челопеч и протойерей Йоан Алексиев от село Смолско, както и предстоятелят на мирковския храм протойерей  Николай Славчев.

Празничната служба беше проведена по всички канони на църквата. Активно участие вземаха и жените от църковното настоятелство, които изпълняваха псалми.  Негово Високопреосвещенство се помоли за  здраве, мир и благоденствие на всички. В края на литургията Дядо владика с типичната си благост разказа подробно за житието на светеца и огромното значение на неговото дело за църквата.

Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил благослови миряните, даде им опрощение и им раздаде нафора и осветени иконки и брошурки. На възпитаниците на Неделното училище, водено от Тодор Цачев, той показа нагледно  и на живо как се взема опрощение.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Назначават кметските наместници след допитване до жителите на съставните села
Prev Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Назначават кметските наместници след допитване до жителите на съставните села
ШКОЛА „СРЕДНОГОРЦИ“  Събра почитатели на фолклора на предколеден спектакъл
Next Post ШКОЛА „СРЕДНОГОРЦИ“ Събра почитатели на фолклора на предколеден спектакъл
Related Posts

Leave a Comment: