Нови раници за мирковските ученици

  • 0
  • 103 преглеждания

На 15 септември, както всяка година, в ОУ „Георги Бенковски” с. Мирково, тържествено беше даден старт на новата учебна година. Деветдесет и един са учениците,  които ще се обучават през 2017 / 2018 година от първи до седми клас включително в учебното заведение, сред които двадесет и един са първокласниците. Записаните деца в училището през тази година са с десет повече в сравнение с миналата, като няма мирковски деца в други учебни заведения, което също е добър показател.

Местната власт засвидетелства своето уважение към празника и представители на общинска администрация и ОбС присъстваха на тържественото откриване на учебната година. Всички преподаватели в училището имат необходимата педагогическа квалификация и желание за работа с възпитаниците си. Тържественото събитие започна издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България.  Учителката Мая Марковска прочете поздравителни телеграми по случай началото на учебнат агодина, изпратени от Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката в Народното събрание, д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и от ръководството на фирма „Екомаат“ - Мирково.

Кметът на общината Цветанка Йотина поздрави учениците, учителите и родители в този светъл и радостен ден. Тя подчерта, че със съвместните усилия на училището, „Елаците-Мед” и общината преди началото на новата учебна година е извършен ремонт на физкултурния салон на стойност 20 000 лева. С набраните от различни  организации и фирми средства в размер на 15 000 лева беше закупено ново оборудване на училището. Тя благодари на целия учителски и помощен персонал за грижите, които те полагат за добро образование на мирковските деца, като им пожела здраве и още награди. Като подарък от общината ученици тази година получават красиви раници.

Отец Николай Славчев отслужи водосвет и поръси със светен вода всички присъстващи от най-малките дечица до най-възрастните гости. Ученици от втори е пети клас изнесоха литературно-музикална програма, а  при изпълнението на песните от строя спонтанно се включиха и учениците от първи и трети клас.

Г-жа Горгорова плисна менче с вода и обяви новата учебна година за открита. Първи под арката от цветя минаха първокласниците, водени за ръка от своите учителки и по-големи приятели. Те бяха почерпени с питка и мед. В класните стаи се раздадоха комплектите с безплатни учебници, направиха се предварителните медицински прегледи и се проведоха инструктажи за безопасни условия на труд и спазване на училищната дисциплина. На родителите на първокласниците бяха дадени съвети и разяснения за организацията на деня, храненето и почивките на учениците.

Prev Post В ЧАВДАР Специална торта за първокласниците
СТАРТИРА МЕСТНАТА ЛИГА ПО МИНИ ФУТБОЛ
Next Post СТАРТИРА МЕСТНАТА ЛИГА ПО МИНИ ФУТБОЛ
Related Posts

Leave a Comment: