ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЛИАН ТОДОРОВ Отличи инициатора на кампанията “Нека бъдем по-добри” от с. Чавдар

  • 0
  • 83 преглеждания

Управителят на Софийска област Илиан Тодоров отличи в кампанията „Доброто в нас“ Стоянка Касабова от Община Чавдар. Стоянка Касабова е организатор на благотворителната инициатива под надслов Нека бъдем по-добри”. За Коледа със собствени средства и труд тя изработва коледни венци и свещници, които продава с благотворителна цел, а със събраните средства помага на нуждаещи се жители на общината. За Баба Марта жителката на с. Чавдар изработва разнообразни мартеници, също с благотворителна цел. Кампанията „Нека бъдем по-добри“, организирана от Стоянка Касабова, звучи още по-актуално днес, когато всички трябва да бъдем обединени в битката срещу заразата, за да се справим с нея и станем по-единни и по-добри.

Благотворителните си инициативи Стоянка Касабова реализира със собствени сили, като изработва и продава коледни и първомартенски символи. Освен това, г-жа Касабова призова за повече човещина и толерантност между нас хората. Материалът за нейната кауза беше публикуван на страниците на вестник „Регион” от 18 февруари т. г.

Стоянка Касабова решава, че може да бъде полезна на хората с едно от любимите занимания, с което уплътнява свободното си време вкъщи – направа на мартеници. Купува от специализиран магазин необходимите материали. Работещите във веригата магазини „Бижуленд” научават за идеята на Стоянка и се включват в инициативата, дарявайки още материали към закупеното от нея. Г-жа Касабова влага много старание и внимание в поставената си цел. Въображението ѝ помага да изработи различни мартенички. В продължение на няколко седмици, тя е подпомагана от цялото си семейство, най-вече своите деца Надежда и Владимир. Подготвените символи на Баба Марта тя продава на Ловджийската среща на мегдана в село Чавдар на 15 февруари.

След обявяването на наградата на областния управител Илиан Тодоров, Стоянка Касабова благодари на всички, които подкрепиха нейната идея – семейство, близки и колеги, както и на хората, които си купиха сувенирите. Специално признание тя изрази и към екипа на вестник „Регион”, който се включи в част от изработката на мартениците, както и с популяризирането на инициативата ѝ в Средногорието. Стоянка заяви, че ще продължава да прави благотворителност, разчитайки на подкрепата на общинското ръководство и инициативни хора от село Чавдар.

В КОПРИВЩИЦА   Домакин на национално състезание по природни науки и екология
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Домакин на национално състезание по природни науки и екология
ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ – УПРАВИТЕЛ НА „ГЕОТЕХМИН“ ООД    Удостоен с наградата „Мистър Икономика“ за цялостен принос
Next Post ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ – УПРАВИТЕЛ НА „ГЕОТЕХМИН“ ООД Удостоен с наградата „Мистър Икономика“ за цялостен принос
Related Posts

Leave a Comment: