ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Първи рокфестивал завладя парк „Корминеш“

  • 0
  • 103 преглеждания

На 9 и 10 август парк „Корминеш“ в с. Челопеч, бе домакин на рок фестивала „Вълчата пътека“, организиран  по инициативата на кмета на общината инж. Алекси Кесяков, режисьора и евродепутат Андрей Слабаков и известния бивш кмет на Каварна и почитател на този стил музика Цонко Цонев.

В двете фестивални вечери на поляната пред естрадата в парка бе препълнено с обичащи рока хора, дошли от различни краища на страната, за да се насладят на изпълненията на поканените за представяне пред публиката групи от България и чужбина. Въпреки огромния шум, привидна неразбория от постоянното движение на любители на рока, множеството вдигнати ръце и емоционални възгласи, учудващо добре и без притеснения, се чувстваха десетки малчугани, някои от които все още непроходили и щастливо гушнати в ръцете на мама или татко.

Един от посетителите – Лъчезар Николов – Ричи, пристигнал специално за фестивала от гр. Етрополе, заедно със своето семейство и приятели, довери, че от 80-те години на миналия век е любител на този стил музика, завладяваща милиони хора по света. Вероятно има защо, и то се видя и в парк „Корминеш“. Сред пеещите заедно с изпълнителите, имаше и хора на достолепна възраст, подкрепящи се с елегантни бастунчета, дами с оскъдни облекла и впечатляващи татуировки, за които рок-бандите – предишни и съвременни, са своеобразни икони.

Тук най-обичайното бе да срещнеш дългокоси мъже, едва ли струпвали се на едно място другаде, освен на рок-фест. А най-често използваният знак за поздрав между приятели бе два разперени пръста – показалец и кутре. И коментарите, доколкото общуването между хората ставаше възможно, при високите децибели, излъчвани от озвучителните уредби, бе, че Челопеч е новата столица на рока в България. Затова и разговорите в множеството трудно вървяха, просто защото не се чуваше нищо друго, освен… музика. И друго бе често срещано „явление“ на Рокфест „Вълчата пътека“ Челопеч – да се помогне на приятел, в немалкото случаи дори непознат, като се подържи чашата му с пиво, докато той се устрои в амфитеатъра, преди да се отдаде на забавлението.

Водещ на програмата на фестивала бе актрисата Ернестина Шинова, а безспорен талисман – съпругът й Андрей Слабаков. Облечен с черни 3/4 панталони и черна тениска с щампа на „съвършеното оръжие на Михаил Калашников“ – АК 47, той приемаше поздравления от всички страни и множество влюбени в рока хора. А лично неговото „оръжие“, с което пленяваше млади и стари, бе сърдечната му и неслизаща от лицето усмивка – израз на радост и задоволство от случващото се в парк „Корминеш“.

На сцената се изявиха десет групи – „Sakar“, „Kross Fier“, „Scarlet Aura“, „Axxis“, „Конкурент“, „Abstraction“ и др., чийто изпълнения продължаваха, за радост на ентусиазираната публика, повече от час. Някои от множеството, като Сияна и Иво, все още в ученическа възраст, имаха щастието да се докоснат „на живо“ до музикантите и да пеят от сцената заедно с тях. Десетки мобилни апарати запечатваха, със сигурност завинаги, емоцията на поляната, а малцина, вероятно, бяха тези, които в двете нощи на „Корминеш“ си позволиха да… поспят.

РАЗВИТИЕТО НА „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“  Гаранция и за просперитет на общините
Prev Post РАЗВИТИЕТО НА „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Гаранция и за просперитет на общините
РУДОДОБИВНИЦИ   В спортна надпревара за Деня на миньора
Next Post РУДОДОБИВНИЦИ В спортна надпревара за Деня на миньора
Related Posts

Leave a Comment: