ОБЩИНА КОПРИВЩИЦА Дари линейка на МБАЛ – Пирдоп

  • 0
  • 111 преглеждания

Изключително ценно и навременно дарение получи на 18 декември МБАЛ – Пирдоп. Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Юлия Димитрова и кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова подписаха документите за предаването на линейката, до момента собственост на общината във възрожденския град, на болницата в Пирдоп пред един от нотариусите в града. При обявяването на придобивката пред сградата на стационара пред местните медии присъства и кметът на Община Пирдоп Ангел Геров.

Линейката „Ситроен Фарад“, която е на десет години, е в много добро състояние, и е оборудвана с най-необходимите медицински уреди и принадлежности за превозване на спешен пациент до специализирано лечебно заведение в друг град. С такава възможност досега пирдопската болница не разполагаше и при неотложни живнотоспасяващи случаи се е налагало да се ползват линейки на други звена, каза д-р Димитрова.

Грижата за поддържането на автомобила, като гориво и технически обслужвания, вече ще е отговорност на МБАЛ – Пирдоп, която има двама шофьори, работещи на 24-часови дежурства. При необходимост ще се осигурява и придружаващо болния медицински специалист, гарантира д-р Юлия Димитрова.

В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ – ЗЛАТИЦА  Бъдни вечер пред родители
Prev Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ – ЗЛАТИЦА Бъдни вечер пред родители
МЕТАЛУРЗИ  Помагат на децата от Пирдоп за закупуване на костюми
Next Post МЕТАЛУРЗИ Помагат на децата от Пирдоп за закупуване на костюми
Related Posts

Leave a Comment: