ОБЩИНА ПИРДОП Придоби сметосъбираща техника

  • 0
  • 140 преглеждания

На 24 януари бе доставен специализираният камион за събиране и извозване на битовите отпадъци на територията на гр. Пирдоп и с. Душанци. Зам.-кметът Вера Бойчева, в чийто ресор е поддържането на чистотата, направи оглед и прие машината, съобщиха от общинската администрация.

През м. февруари ще започне да действа новото регионално сметище и цената, която ще трябва да заплащат общините  за депониране на отпадък ще бъде 82 лв. на тон, като тази цена ще расте всяка година или на три годишен план. Наличието на собствена специализирана техника ще позволи да се намалят разходите за събирането и извозването на отпадъците до депото, се пояснява в информацията до местните медии.

Друго предимство е, че сметосъбирането ще се извършва по-често, което ще повиши като цяло качеството на услугата и цели да ограничи безразборното изхвърляне на отпадъци и образуването на нерегламентирани сметища. Както е разписано в наредбата за третиране на отпадъците, поддържането на чистотата е задължение не само на общината, но и на нейните жители.

Придобиването на специализирана техника е стъпка в посока създаването на общинско битово-комунално стопанство (БКС), което ще поеме изцяло грижата за чистотата в Пирдоп и Душанци.

С организираното в началото на миналата седмица почистване на натрупания сняг по паркингите в гр. Пирдоп, се уточнява, че от дебелата снежна покривка вече са освободени приоритетните места и улици в града. Извозени са около 720 куб. м. сняг, като снегопочистването е обхванало освен главната улица и паркингите в централната част на Пирдоп, още и терените около детските градини, учебните заведения и спирките на автобусния транспорт.

ИНЖ. СТОЯН ГАРЧЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН:  Иска ми се антончани да станат по-добри и да мислят за своето село
Prev Post ИНЖ. СТОЯН ГАРЧЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН: Иска ми се антончани да станат по-добри и да мислят за своето село
ВЕСТНИК „РЕГИОН” ПРЕДСТАВЯ   Ивон Комитова – талант и надежда в спортните танци
Next Post ВЕСТНИК „РЕГИОН” ПРЕДСТАВЯ Ивон Комитова – талант и надежда в спортните танци
Related Posts

Leave a Comment: