Общинари от Пирдоп отбелязаха Деня на Земята

  • 0
  • 44 преглеждания

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, работещите в Общинска администрация – Пирдоп, заедно с кмета Ангел Геров, зам.-кмета Вера Бойчева и секретаря Николина Божкова, посветиха няколко часа на подновяване на маркировката с бяла боя на бордюрите в центъра на града.

Провеждането на различни инициативи, насочени към подобряване или обновяване на средата, в която живеем и за нейното развиване, започва преди 46 години в САЩ. През 1990 г. движението обхваща много страни по света и в наши дни в Международния ден на Земята се включват над 200 млн. души от 141 държави на планетната.

В Пирдоп по време на акцията се направи и подновяване на пешеходните пътеки в централната градска част, като в изпълнение на задачата активно се включи кметът Ангел Геров.

В събота – 23 април, започна и запълването на дупките и следите от ремонти на водопроводната и канализационната мрежа в града. Работи се най-напред по ул. „Княз Борис I, където значителни пасажи от уличното платно бяха засипани само с чакъл.

До вечерта бяха изрязани с машина и подготвени за асфалтиране дупките в центъра на Пирдоп, зад кино „Влайков“. Работата ще продължи през тази седмица.  

В СЕЛО ДУШАНЦИ  Тринадесет лазарки честваха моминския си празник
Prev Post В СЕЛО ДУШАНЦИ Тринадесет лазарки честваха моминския си празник
ДЕЦАТА ОТ ГРУПА „МЕЧО ПУХ“ ПРИ ОДЗ – ЗЛАТИЦА  Деца гостуваха в община за два празника
Next Post ДЕЦАТА ОТ ГРУПА „МЕЧО ПУХ“ ПРИ ОДЗ – ЗЛАТИЦА Деца гостуваха в община за два празника
Related Posts

Leave a Comment: