ОБЩИНИТЕ КОПРИВЩИЦА, МИРКОВО, ЧАВДАР И ЗЛАТИЦА

  • 0
  • 45 преглеждания

Представиха туристически услуги на борса в София

Копривщица се представи достойно на 33-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция / СПА Експо“, която се проведе от 11 до 13 февруари в Интер Експо център в София. В нея взеха участие представители на туристическия бизнес от страната и цял свят. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със столична община, Софийски съвет по туризъм и др. Участваха около 400 представители на туроператорски фирми, хотелиери, сдружения общини, компании за хотелиерско оборудване, балнеолечебни курорти и спа центрове, които имаха възможност да намерят своите нови партньори и клиенти.

Община Копривщица уреди своя щанд в типичната за нея възрожденска уредба на през 19 век. В двата ъгъла на щанда бяха изложени възрожденски носии, а стените бяха окичени с оръдия на труда. Не липсваха и типичните за града ръчно изплетени чорапи, малки плъстени сувенири, чанове. Около дървета софра бяха разположени трикраки столчета, буталка и други пособия на бита от времето на Възраждането. Като център на просветата Копривщица бе представена със старо писалище, стара книга с мастилница и перодръжка.

Рекламирани бяха и картофопроизводството, копривщенски кашкавал, местни сладка и вино от плодове – горски ягоди, къпини и малини, арония. Хотелиерите и ресторантьорите от възрожденския град, възползвали се от покана на общината, бяха предоставили свои рекламни материали.

Облечени в народни носии Павлина Маврудиева от ОбА и Борис Чилов – стажант по програма „Старт в кариерата“ рекламираха през трите дни пред посетителите. През първия ден на изложението в зала „Пирин“ на панаирната сграда Копривщица бе представена като утвърдена туристическа дестинация, намираща се в сърцето на Средна гора, обявена през 1971 година за архитектурно - исторически резерват, уникално съчетание между природа, архитектура и традиции. Всичко това бе видяно в 3-минутен филм.

Свой общ туристически пакет под надслов „Непознатото Средногорие“ на Международната туристическа борса в София представиха и общините Мирково, Чавдар и Златица. Те предлагаха пакет от дестинации, маршрути, услуги и обекти, докосване до историята, запознаване с етнографията и архитектурата, с християнското наследство, бит и традиции, опознаване на природата с предложение от двудневни, тридневни и четиридневни маршрути в региона.

В рекламните материали младежите, представители на трите общини, предлагаха и туристическа карта, както и информация на електронен носител с интерактивната карта на районите на Мирково, Чавдар и Златица.

Поклон пред Веселин Андреев
Prev Post Поклон пред Веселин Андреев
Next Post ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – АНТОН
Related Posts

Leave a Comment: