ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ПАЛИЛУЛА ОТ ГРАД НИШ, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ Пред завършване на трансграничен проект

  • 0
  • 126 преглеждания

В петък и събота – 25 и 26 февруари, представителна делегация на Община Пирдоп, водена от кмета Ангел Геров посети Градска община Палилула, Република Сърбия. Членовете ѝ взеха участие в заключителна конференция по проект „Съвместни инициативи за опазване на природните ресурси чрез подобряване качеството на въздуха, почвите и водите в трансграничния район“ по Програмата „България – Сърбия – трансгранично сътрудничество“.

В групата от Пирдоп са били още председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев, зам.-кметовете Иван Щаплев и Мария Шентова, и служители от общинската администрация. Заедно с кмета Братислав Вучкович и представители на местната власт на Градска община Палилула е била проведена конференция за резултатите от извършените съвместни дейности, разказаха присъствали на събитието.

Домакините са запознали своите гости от България със закупената със средства от проекта техника за поддръжка на почвите и почистването на териториите, с цел превенция на наводнения. От своя страна г-н Геров е заявил, че сметопочистващата машина, за която кандидатства община Пирдоп пред финансиращата институция, вече е у нас. Тя с възможности за опазване на въздуха от замърсяване с прахови частици. До дни, след оформяне на документацията, машината ще бъде доставена в Пирдоп, е гарантирал той. По време на срещите са били проведени разговори за продължаване на партньорството между двете общини.

Домакините са запознали своите приятели от Пирдоп с историческите и културни забележителности на Община Палилула. Приятно впечатление е направило представянето на видеостени на различни места в общината на филма за Пирдоп, създаден преди години по европейски проект, реализиран съвместно от двете администрации.

След изпълнението на целта на своето пребиваване в Градска община Палилула членовете на българската делегация са имали възможност да посетят сръбските градове Пирот и Димитровград, преди да се завърнат в родния край. Делегация на Палилула ще гостува в Община Пирдоп на 18 март за финалните дейности по проекта и неговото приключване. Той стартира през месец април 2021 г. и трябва да бъде завършен до 8 април т. г.

ОБЩИНА ПИРДОП И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Постигнаха споразумение за прекратяване делото за собствеността на земята под язовир „Душанци“
Prev Post ОБЩИНА ПИРДОП И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Постигнаха споразумение за прекратяване делото за собствеността на земята под язовир „Душанци“
ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ  Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“
Next Post ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“
Related Posts