ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“

  • 0
  • 133 преглеждания

Бившият кмет на община Чавдар – Пенчо Геров, и кметовете на общините Смядово и Дългопол – Иванка Петрова и Георги Георгиев, получиха награда „Иноватор в българското общество“ на форума „Innovation Explorer“, който се проведе на 24 февруари в „София Ивент център“, съобщи БТА.

Призът се връчва за първи път, като с него организаторите отличават приноса на наградените за подобряването на живота на хората в местните общности, проявена креативност и иновативност.

Пенчо Геров е кмет на община Чавдар в четири поредни мандата между 2003 и 2019 година. При управлението му една от най-малките по брой население общини показва успешна политика по подготовката и реализацията на редица проекти, финансирани от ЕС и републиканския бюджет за подобряване на живота на хората, са заявили организаторите.

Наградата споделя и сегашният кмет Григор Даулов, който е дългогодишен член на екипа, постигнал развитието на общината с едва 1100 души население. Община Чавдар е пример за успешни инвестиции в инфраструктура и систематично подобрение на живота на хората. При получаването на отличието г-н Геров е откроил значимостта на това да бъде спечелено доверието на хората и приемствеността в управлението на местната власт.

„Рецептата зад това, което сме постигнали, е простичка: първо трябва да искаш нещо; второ – да знаеш какво искаш, и трето – да можеш да го направиш. Четвърто, но не на последно място – трябва да спечелиш доверието на хората“, е заявил при получаване на отличието г-н Геров.

Наградата е поредното високо признание за работата на дългогодишния ръководител на Община Чавдар като успешен кмет и с нея могат да се гордеят екипът на общинската администрация, разработила спечелените проекти и всички жители на селото, които сега ползват резултатите от възходящото европейско настояще и бъдеще на общината.

Снимка: БТА

ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ПАЛИЛУЛА ОТ ГРАД НИШ, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ  Пред завършване на трансграничен проект
Prev Post ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ПАЛИЛУЛА ОТ ГРАД НИШ, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ Пред завършване на трансграничен проект
ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“  Събра 760 лв. за лятното си училище
Next Post ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ Събра 760 лв. за лятното си училище
Related Posts